SORG: Michael Jackson-tilhengere har samlet seg utenfor sykehuset i Los Angeles der 50-åringen ble innlagt torsdag. Fans verden over sørger over pop-kongens bortgang. Foto: REUTERS

SORG: Michael Jackson-tilhengere har samlet seg utenfor sykehuset i Los Angeles der 50-åringen ble innlagt torsdag. Fans verden over sørger over pop-kongens bortgang. Foto: REUTERS

- Michael Jackson-fansen er i sjokk

(VG Nett) - Dette er utrolig trist. De fleste er i sjokk, sier presidenten for Norges offisielle Michael Jackson-fanside.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Meldingen om Michael Jacksons bortgang blir tatt imot med stor sorg blant fansen verden over.

I Los Angeles har Michael Jackson-tilhengere begynt å samle seg utenfor sykehuset der han ble lagt inn tidligere torsdag. Også her i Norge reagerer fansen med vantro.

- Stemningen er veldig trist nå. Jeg tror ikke på det før det er helt bekreftet, sier presidenten for Norges offisielle Michael Jackson-fanside (MJOAI), Ola Stapnes Hunnestad, til VG Nett.

VGTV:Se det som skjer ved sykehuset

PROTOKOLL:Send inn din hilsen her

- Utrolig trist

HADDE BILLETT: Widar Pastoor (28) hadde billett til Michael Jackson-konsert i London 16. juli i år. Foto: Privat

- Jeg er utrolig skuffet, jeg booket hotell i dag. Konserten var veldig viktig for meg, men vi må huske på at han var et menneske, sier Widar Pastoor (28) fra Oslo til VG Nett.

Michael-Jackson-fanen hadde sikret seg billetter til den andre av konsertene Michael Jackson skulle holde i London.

- Jeg hadde brukt mye tid på å skaffe billettene. Det finnes sikkert større fans enn meg, men det var såpass viktig for meg at jeg var villig til å reise til utlandet for å få med meg konserten.

Han forteller at han satt oppe natt til fredag for å få med seg siste nytt om «kongen av popen».

- Jeg ventet til det lengste, men jeg innser at han er død. Det er helt surrealistisk. Alt rundt den mannen har vært sladder og oppspinn, det er vanskelig å vite hva som er sant og hva som ikke er sant.

MINNESMERKE: TJ Thomas og Marie Bouchard minnes Michael Jackson ved Jackson-stjernen på Hollywood Walk of Fame i Los Angeles. Foto: AP

- Tilbakeholdne

- Jeg har snakket med mange fans på MSN og skrevet på forumet. Det er mange som logger seg på og følger med nå. De spør meg om det er bekreftet, det er mange som venter på den endelige bekreftelsen, forteller Michael Jackson-tilhengeren Ola Hunnestad.

Flere anerkjente nyhetsbyrået melder imidlertid at pop-kongen er død.

- De fleste er i sjokk, og en del er fortsatt litt tilbakeholdne med å tro det, sier Hunnestad til VG Nett.

BILDESPESIAL:Michael Jacksons liv i bilder

VGTV:Se Michael Jacksons siste opptreden

- Klamrer oss til håpet

- Det er fortsatt ikke helt bekreftet - det har ikke kommet noen offisiell uttalelse ennå. Enkelte medier har jo meldt at han er i koma. Vi klamrer oss til det lille håpet som fortsatt er, selv om jeg nå tror at det faktisk er sant, sier Hunnestad til VG Nett.

- Michael Jackson har betydd mye for meg. Han har hjulpet meg gjennom tøffe tider i livet gjennom musikken sin, forteller Hunnestad.

INN PÅ AKUTTMOTTAKET: Dette dramatiske bildet viser ambulansepersonalet som haster inn på akkuttmottaket med Jackson. Foto: X17online.com

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder