SEIER IGJEN! Charlotte Perrelli feiret i natt sin andre seier i svenske Melodi Grand Prix. Nå kan hun bli den første kvinne noensinne til å vinne den internasjonale finalen to ganger. Foto: Lina Boström-Einarsson, Aftonbladet

Charlotte Perrelli vant svenske MGP

(VG Nett) 1999-vinneren Charlotte Perrelli står nok en gang for Sveriges bidrag i den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen.

Artikkelen er over 12 år gammel

Det ble klart da Sverige avholdt sin MGP-finale i Stockholm i går. Det var Sanna Nielsen som fikk flest stemmer fra seerne, men da disse stemmene og juryens stemmer ble lagt sammen hadde Perrelli høyest score.

Hun reiser dermed til Beograd med diskolåten «Hero».

- Endelig! Nå vil jeg skrive historie i Beograd og bli den første kvinnen som vinner Eurovision to ganger. Jeg har hørt at det er 25 ballader, så Sverige har et godt utgangspunkt, sa Perrelli til Aftonbladet da seieren var klar.

Vunnet før

33-åringen feiret med å riste champagneflasken for fotografene foran Globen-arenaen i Stockholm sent i går kveld.

- Det har vært utrolig. Jeg er helt forvirret nå. Det er tøft å være en så stor forhåndsfavoritt, sa en lykkelig Perrelli.

Hun har vært med i den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen tidligere - i 1999. Da endte det med internasjonal seier med låten «Take Me to Your Heaven».

- Min revansje

Da hennes store comeback endte i en ny seier i går kveld, ble det jubel fra ende til annen for den svenske sangstjernen.

- Jeg har jobbet for det her døgnet rundt i fire måneder, sa hun.

Siden Perrellis triumf i 1999, er hun gjentatte ganger blitt beskyldt for å være en «one hit wonder», og at låten «Take me to your heaven» er den eneste hiten hun har hatt.

- Dette er en liten revansje. Nå vil jeg gjøre Sverige stolt, sa Perrelli etter gårsdagens triumf.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder