HA DET BRA: Forholdet mellom fjorårsvinner Aleksander Denstad With og «Idol»-selskapet Sony BMG skal nå være over. Arkivfoto: Alexander Nyhagen

Sony BMG vraker Idol-Aleks

Fredagens «Idol»-vinner kan antagelig lære litt om karrieren sin allerede her: Fjorårets seierherre, Aleksander Denstad With (20), skal nå være løst fra kontrakten med Sony BMG.

Dermed blir han den tredje «Idol»-vinneren på rad som ikke får sjansen til å lage en oppfølger til debutplaten det store selskapet er forpliktet til å gi ut. Kurt Nilsen er og blir alene om dette privilegium.

With ønsker ikke å bekrefte at han er løst fra kontrakten, og henviser til at han og Sony BMG er enige om å ikke kommentere arbeidsforholdet «før en viss ting er overstått».

Fortsetter i Japan

Etter det VG kjenner til, er det all grunn til å tro at det er finalen om to dager With sikter til, og at «Idol»-selskapet ikke vil samarbeide med ham videre.

- Vi kommenterer ikke kontraktsforhold, er den ordknappe beskjeden fra marketing manager Ronny Hammer ved Sony BMG.

Aleksander Denstad With har ifølge Sony BMG solgt omtrent like mye i Japan som i Norge; albumet «Coming Home» skal ha gått over disk i ca. 15 000 eksemplarer i begge land.

- Jeg kommer til å fortsette å jobbe med BMG i Japan, forteller With. Han er nå klient hos managementet D:Sign Music, som blant annet har hans samboer Vivian Sørmeland i stallen.

Lover ny plate

Og det avtroppende idolet lover ny plate neste år, selv om det per nå er uklart hvem som skal gi den ut.

- Jeg har fem-seks låter ferdige allerede, og nyter at det ikke er like mye hastverk nå som forrige gang. Det blir fortsatt popmusikk med piano som rød tråd, men litt mer «edgy» enn sist, sier han.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder