SAKSØKTE OG SAKSØKER: Tracy Chapman (til høyre) vil ikke ha noe av at Nicki Minaj bruker utdrag fra hennes låt «Baby Can I Hold You». Foto: TT NYHETSBYRÅN

Nicki Minaj saksøkt

Skal ha brukt Tracy Chapmans «Baby Can I Hold You» uten tillatelse.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det melder Billboard.

Tre måneder etter Minaj’ ferske utgivelse, «Queen», havner hun altså i retten for copyright-brudd. Chapmans advokat, Lee Phillips, har reagert sterkt på bruken av både tekstfragmenter og melodi fra Tracy Chapmans 1988-låt, «Baby Can I Hold You».

les også

Nicki Minaj forlanger orgasme

Låten det dreier seg om heter talende nok «Sorry» og ble ikke med på den offisielle Nicki Minaj-utgivelsen «Queen» i august. Imidlertid ble den spilt på radio og – ifølge Phillips – raskt spredt på Internett via sosiale medier.

Tracy Chapman er kjent for å verne om både sitt privatliv og sine sanger, noe hennes advokat bekrefter overfor Billboard.

– Hun beskytter sine rettigheter nøye, og hun har rett til å nekte lisensiering av sine egne låter når noen ber om det, sier Lee Phillips til Billboard.

Han legger til at Chapman gjennom årene har mottatt «hundrevis» av forespørsler om sampling fra hennes låter, men at tillatelse aldri har blitt gitt.

LEKKET: Den aktuelle låten ble ikke med på Nicki Minaj’ siste plate, men ble lekket på nettet. Foto: MARK RALSTON / AFP

Ifølge advokaten skal managementet til Nicki Minaj ha kommet med flere henvendelser om å få tillatelse til å bruke utdragene fra Chapmans låt. Henvendelsene har blitt avvist gang på gang, men nå ser det ut til at Nicki Minaj og apparatet rundt henne likevel har tatt sjansen.

Billboard har foreløpig ikke lykkes i å innhente en uttalelse fra Nicki Minaj og hennes management.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder