TROSSER SYKDOM: The Diamonds MGP-deltakelse var i fare da Håkon Njøten (i midten) ble syk - men han stiller i kveld tross influensa. Foto: NRK Foto:

Trosser influensa - The Diamond går på scenen

SKIEN (VG Nett) En influensasyk Håkon Njøten biter sykdommen i seg og står på scenen under MGP-delfinalen i kveld.

Ida Anna Haugen
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

- The Diamond går på scenen, ja det kan jeg bekrefte, sier NRKs Leif Åge Reme til VG Nett like før generalprøvene i Skien lørdag.

VGTV:Følg kveldens direktesending live her!

- Lettere utmattet

Det har gjennom dagen vært noe usikkert om bergensbandet kunne gå på scenen, da både Håkon Njøten og Aksel Vindenes har vært syke i dagene før delfinalen. Men under sceneprøvene lørdag ble det bestemt at bandet går på scenen som planlagt. Dette til tross for at influensaen fortsatt sitter i kroppen til Njøten.

GP-Jostein har hørt alle låtene, og vurdert dem.Les om hans vurderinger her!

50 år med Melodi Grand Prix:Eksklusiv grafikk

- Sist jeg sjekket var han lettere utmattet, men de var enige om at dette skulle gå bra, og at de bare måtte på scenen, sier Reme til VG Nett.

Om ikke bandet hadde hatt mulighet til å opptre er Reme usikker på hva de skulle gjort.

- Tro meg, det hadde blitt noen tunge tak, sier han.

Følg VG Nett og VGTVs journalister som er tilstede i Skien på twitter:

Ida Anna Haugens twitter-profil
Endre Alsaker-Nøstdahls twitter-profil
Camilla Bjørns twitter-profil

Slakt fra MGP-Jostein

The Diamond består i tillegg til Håkon Njøten av bergenserne Matias Tellez og Axel Vindenes. De debuterer i MGP-sammenheng med låten European Girl.

VG Netts egen MGP-ekspert Jostein Pedersen var ikke nådig i sin bedømmelse av låten, etter å ha hørt den tidligere i uken:

Denne hadde jeg virkelig forventninger til med bakgrunn i hva som skjer i Bergens musikkmiljø om dagen. Riktignok er Bergen Norges flotteste og mest sofistikerte By med stor B, men dette høres som dårlig karaoke en regntung tirsdagskveld i en kjeller med 22 gjester i Frankfurt. (Tro meg, der har jeg vært!) Huff da, gutter, kan dere ikke bare spille og synge noe dere har lyst til?

JOSTEIN PEDERSENS MGP-QUIZ: Prøv Quiz 1 her og Quiz 2 her!

Slår tilbake

The Diamond har imidlertid ikke tatt slakten fra GP-Jostein så veldig tungt. Gruppen har nemlig laget sin egen parodi på den kjente nordlandsstemmen i en video som de har lagt ut på youtube. Korist Thomas Sævig er mannen som spiller Jostein, og på slutten av videoen som ble spilt inn før Njøten ble syk, dukker han opp med et sleivspark i retning GP-Jostein:

- Men hva liker du da, Jostein? sier han.

Sjekk parodien på Youtube!

Les GP-Josteins blogg her!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder