I SITT RETTE ELEMENT: Astrid Smeplass trives i vann, men medgir at det ble i kaldeste laget under innspillingen av sin nye video. Foto: UNIVERSAL Foto: ,

Astrid Smeplass med våt ny video: – Vannet var iskaldt!

19-åringen har ny musikkvideo ute. Se eksklusivt klipp fra kulissene her.

Artikkelen er over fire år gammel

Smeplass har allerede markert seg godt med sin andre singel som Astrid S, «Hyde».

Les også: Pangstart for Astrid Smeplass

Rennebujenta er en internasjonal satsing for verdens største plateselskap, Universal. Og slik har det seg at «Hyde»-videoen nå har premiere hos det prestisjetunge New York-baserte musikkmagasinet The Fader.

– Det ser bra ut internasjonalt. Kredibelt. Et nytt punkt på CV-en. Dessuten er The Fader hånd i hanske for «Hyde» – en fet låt litt utenfor kommersiell allfarvei, sier Bjørn Rogstad, sjef for nordisk repertoar hos Universal.

Fikk du med deg? «Hvorfor er Astrid så interessant?»

The Fader er ifølge Wikipedia kjent for å ha løftet en rekke store artister opp fra undergrunnsnivå, som The Strokes, The White Stripes, Bon Iver, Drake og Kanye West.

Til dem forklarer Smeplass at hun skrev låten etter å ha lest den klassiske historien om Dr. Jekyll og Mr. Hyde.

– Den handler om hvordan du kan bli en annen person ved å være dopet, full – eller endog bare forelsket. Uten å være klar over det.

Se klipp fra innspillingen på Island her:

Til VG forklarer Smeplass hvorfor det er så mye bruk av speil i videoen:

– Sangen handler mye om hvordan en person har to sider, og speil funker jo bra til å illustrere det. Det er nesten hovedgreia i videoen. Det er også kult hvordan det skapes nye bilder i bildene.

Låtanmeldelse: Astrid S – «Hyde»

Hun tilbringer også mye tid i svømmebasseng i videoen.

– Alle var så profesjonelle og flinke, og det hele gikk som en drøm, sier Smeplass i en pressemelding.

– Bortsett fra å svømme i det iskalde vannet!

SATSER INTERNASJONALT: Astrid Smeplass kjører videopremiere på «Hyde» i et amerikansk magasin kjent for å «breake» nye artister. Foto: UNIVERSAL Foto: ,

Til VG forteller Smeplass at hun liker vann både til metaforbruk og mer prosaiske formål.

– Jeg er veldig glad i vann, enten det er å drikke det, fiske i det eller svømme i det!

«Hyde»-videoen er laget av regissørene Hörður Sveinsson og Helgi Jóhannsson, med produsent Atli Viðar Þorsteinsson i ryggen.

– Så snart vi fikk høre «Hyde» og tanken bak visste vi at vi ønsket å jobbe med Astrid. Hun har en utrolig flott stemme som kombinert med sangen virkelig spiller på dine følelser. Vi hadde mye moro på settet, og hele opplevelsen var en udelt fornøyelse. Vi kunne ikke vært mer fornøyde med resultatet, sier trioen i en pressemelding.

Husker du? – Smart av Astrid Smeplass å skifte navn

I samme skriv har også låtprodusent Peder «Lido» Losnegård uttalt seg om singelen:

– Blant alle låter jeg har jobbet med er dette en av mine desiderte favoritter! Sangen har en hypnotiserende og magisk tone som passer Astrids unike stemme. Jeg er en stor fan og gleder meg til å se hva fremtiden bringer. Jeg er sikker på at hun vil sette dype spor.

Smeplass har nylig gjennomført sin første norgesturné, og gjorde unna et par konserter i Tyskland i samme slengen.

Les også: Astrid Smeplass kritiserer anmelder for sex-slakt

Fra før er hun vant til «Idol»-opptredener og store arrangementer som VG-listeshowet på Rådhusplassen i Oslo. Klubbkonsertene – som alle ble utsolgt – ble som sådan en ny erfaring for henne.

– Det er kanskje mange som tenker at for eksempel VG-listeshowet er skumlere, men på klubbkonserter blir alt så intimt, og man må være mer åpen. De store showene føles mest som en drøm, der blir det mest slik at man ser masse hoder, men på klubbkonserter ser du folk i ansiktet, sier Smeplass.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder