KONGER PÅ 17. MAI: Karpe Diem - Chirag Rashmikant Patel (t.v.) og Magdi Omar Ytreeid Abdelmaguid - feirer 17. mai på toppen av VGs albumliste Foto: Nils Bjåland
KONGER PÅ 17. MAI: Karpe Diem - Chirag Rashmikant Patel (t.v.) og Magdi Omar Ytreeid Abdelmaguid - feirer 17. mai på toppen av VGs albumliste Foto: Nils Bjåland

Karpe Diem til topps på VGs albumliste

MUSIKK

På selveste 17. mai fikk herrene i Karpe Diem beskjed om at de hadde nådd den aller høyeste og rankeste nut - toppen av VGs albumliste - med «Aldri solgt en løgn».

Publisert:

Det gjør hip hop-duoen Chirag Patel (25) og Magdi Ytreeide Abdelmaguid (25) historiske.

Aldri tidligere har et norsk hip hop-album gått til topps på VG-listen.

Se Karpe Diems plasseringer på VG-lista her

Madcon nådde tredjeplass i 2007, som Multicyde i 1999, Paperboys i 2003 og Jaa9 & OnklP i 2004.

- Hvordan føles det å være enestående?

- Jeg har alltid vært glad i 17. mai, men gårsdagen var enda litt mer spesiell enn vanlig, sier Chirag.

- Etter ti år i bransjen er det helt sykt å nå førsteplassen, tilføyer Magdi.

Under en veldig sen 17. mai-frokost, nærmere bestemt klokken 13.50, ringte plateselskapet og informerte om at «Aldri solgt en løgn» hadde tatt det siste og avgjørende steget - etter tre boblende uker på annenplass.

Prøv VGs Hip Hop-Quiz og finn ut hva du kan om norsk hip hop

Ingen klovner

Våre venner forteller at deres tredje langspillutgivelse er et konseptalbum, og uttrykker glede over at et «såpass mørkt rap-album» har favnet så vidt ute blant massene.

- Vi tar sjangeren seriøst. Vi er humoristiske uten å skli på bananskall. Det er grenser hvor lenge en klovn kan være morsom på den måten, sier Chirag.

Magdi: - Vi har det veldig bra nå. For et par dager siden innså jeg hvor bra jeg hadde det. Jeg ble helt sjokkert, og det førte til at jeg ble veldig trist i ansiktet... Jeg nyter det, men ser kanskje litt trist ut. Skjønner?

Les også:Karpe Diem: - På tide å ta hiphop seriøst

- Sinnssykt

I sommer skal vi spille på festivaler, til høsten blir det klubbturné. Jeg er glad i livet mitt på alle måter.

Om topplasseringshiphopalbumet sitt, sier duoen - tilnærmet synkront: - Sånn som sounden ble, er det sinnssykt at så mange liker det. Vi kunne ha seifa på det tredje albumet, men vi har ikke seifa i det hele tatt.

Da er det deilig å gå til topps.

LES FLERE NYHETER PÅ RAMPELYSFORSIDEN

Her kan du lese mer om