MANGE RUMPER: Atle Antonsen og Johan Golden er omringet av glamourmodeller i bare undertøy i sin nye musikkvideo. Foto: Grappa Musikkforlag

Her drukner Antonsen i kvinnerumper

Lanserer ny musikkvideo med Johan Golden

(VG Nett) Atle Antonsen mener kyniske bakmenn er årsaken til at musikkvideoen til DDRs singel «99 Luftballons» preges av glamourmodeller i bare undertøy.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Atle Antonsen og Johan Golden har nå sluppet videoen «99 Luftballons» med bandet DDR, en video som bærer preg av dyr produksjon og mange halvnakne glamourmodeller.

- Vi er ofre for en kynisk musikkbransje. Vi bare møtte opp for å gjennomføre låten vår, også viser det seg at det hele er et kynisk spill fra plateselskapet, sier Atle Antonsen til VG Nett.

SE DDR-MUSIKKVIDEOEN PÅ YOUTUBE!
(VG Nett tar ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider)

Helge Westbye, direktør for Gappa Musikkforlag, anslår overfor VG Nett at DDRs nye musikkvideo har kostet rundt 100.000 kroner å lage.

- Ingen sammenheng

DDR består i dag av Antonsen, Golden og Berit Boman. Bandet er kjent for å synge coverversjoner av norske sanger på tysk. På nyåret kommer de med samlealbumet «Das War Das».

I musikkvideoen til «99 Luftballons» stiller også vokalist Berit Boman i noe lettere antrekk enn vanlig.

- Hun ble jo inspirert av alle de andre kvinnene. Jeg ønsker å fremheve Berits innsats. Hun klarer i aller høyeste grad å dekke inn hva glamourmodellene driver med, sier Atle.

- Har musikkvideoens innhold noe sammenheng med låtens tekst?

- Til det er det å si at den ikke står til teksten over hodet. Og det synes jeg er meget kritikkverdig, og noe både vi og kyniske Grappa Musikkforlag bør få pepper for. Musikken er her underordnet det visuelle resultatet, mener Antonsen, som sammen med Golden blir pakket inn i kvinnerumper i videoen.

- En helt vanlig dag på jobben var det ikke. Det tok noen kvarter før det ble en vane, men det fine er at det etter kort tid ble ren rutine. Eneste problem var at vi hadde på oss ulldresser og svettet fryktelig mye. Det ble litt pinlig for oss, sier han.

Les også: Golden og Antonsen til P4

Vil regjere landet

Atle Antonsen har bestemt seg for å ligge lavt på hjemmebane når det kommer til å fortelle om musikkvideoen.

- Jeg skal ikke snakke så mye om dette hjemme, men i stedet håpe at de ikke ser alt jeg har drevet med. Etter hvert vil de jo få se det, og da må man bare gjøre det klart at alle parter må opptre profesjonelt i forhold til dette, sier han.

Det er Ole Endresen som står bak musikkvideoen. Han har også regissert TV-prosjekter som «Team Antonsen», «Uti vår hage» og «Tre Brødre».

- Jeg tror denne videoen vil sikre oss stor rotasjon på Svisj, og det er jo det som er målet. Denne videoen er en brikke i den store planen om å regjere landet, sier Antonsen.

GLAMOURMODELLER: Her skyves Atle Antonsen under en lang rekke med glamourmodeller under innspillingen av musikkvideoen. Foto: Ole Arild Svendsen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder