TURNÉSTOPP: Brian Johnson, her på scenen i Telenor Arena i 2009, får ikke lenger opptre med AC/DC. Gitarist Angus Young til høyre. Foto: Trond Solberg VG

AC/DC-Brian om exiten: Jeg er knust

Brian Johnson snakker ut om turnéavskjeden fra AC/DC etter at han måtte legge opp på grunn av fare for å miste hørselen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Fans av de australske rockerne har hatt det tungt de siste årene. Originalmedlemmet Malcolm Young måtte gi seg etter å ha blitt diagnostisert med demens, mens trommeslager Phil Rudd ble sparket ut etter å ha fremsatt drapstrusler mot en personlig assistent.

En større sorg bredte seg da nyheten kom om at vokalist Brian Johnson måtte trekke seg fra den kommende USA-turneen fordi han sto i fare for å miste hørselen. Det hadde han fått beskjed av legen om. I helgen ble Guns’n Roses-vokalist Axl Rose annonsert som erstatter, og fans har reagert med frustrasjon og sinne.

Bakgrunn: AC/DC: 40 år med høyspent rock

Nå uttaler Brian Johnson seg for første gang om avskjeden fra bandet han har frontet i 36 år. Han skriver om beskjeden han fikk 7. mars, etter å ha tatt en rekke prøver: Han risikerte å bli døv.

– Selv om jeg var forferdet over å få nyheten servert, hadde jeg forstått en stund at min nedsatte hørsel påvirket opptredenen min på scenen. Jeg slet med å høre gitarene klart, og jeg følte at min innsats ble forringet. Det kunne jeg ikke tillate, skriver Johnson og legger til at fansen fortjener det beste.

ÅTTITALSHELT: AC/DC spiller i Drammenshallen i 1986. Her vokalisten Brian Johnson. Foto: Jan Petter Lynau VG

– Jeg er ikke en som gir meg, og jeg fullfører det jeg har satt i gang. Likevel, legene gjorde det klart for meg og bandet at jeg ikke hadde noe annet valg enn å slutte å spille live, droppe de gjenstående konsertene og antagelig senere også. Det var den mørkeste dagen i mitt yrkesaktive liv, skriver artisten ifølge Ultimeclassicrock.com.

Legene har fortalt ham at han ikke i den nærmeste fremtid kan opptre på store arenaer hvor lydnivået er for høyt for hans tålegrense.

– Jeg er knust av denne utviklingen, mer enn hva dere kan ane. Det er den verste emosjonelle påkjenningen jeg har hatt i mitt liv.

Johnson gir imidlertid fansen en liten trøst. Han avkrefter at han kommer til å pensjonere seg. Musikk kan han fortsatt lage.

– Legene har sagt at jeg fremdeles kan spille inn plater i studio, og det skal jeg fortsette med, skriver Johnson som nå får behandling for å bedre hørselen. Noe som kanskje kan bety konsertopptredener en gang i fremtiden.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder