LEGG VEKK TELEFONEN: Rihanna vil ha folks oppmerksomhet på konsertene, her fra hun gjestet Telenor Arena i juni Foto: Frode Hansen VG

Rihanna vil ikke at publikum skal fange pokemons på konsertene hennes

Under denne helgens konsert i Frankrike oppfordret artisten publikum til å legge vekk telefonen.

  • Maiken Svendsen

Artikkelen er over tre år gammel

Spillet Pokémon Go har gjort sitt inntog i verden, og over alt går folk milevis for å fange de digitale monstrene. Da Rihanna hadde konsert i den franske byen Lille i helgen oppfordret hun derimot publikum til å legge bort telefonen;

«Jeg vil ikke se dere tekste kjæresten deres, eller fange pokemons her» sa hun fra scenen.

https://twitter.com/TheShadyFacts/statuses/757362619493777408

Fikk du med deg? Fanget 600 Pokemons – uten å bevege seg en meter

Det amerikanske magasinet Billboard er blant dem som melder dette. De skriver også at for kort tid siden var det en som ble lettere irritert på Beyoncé konserten på Stade de France. Der en som sto nærmere scenen enn han var mer opptatt av å fange pokemons. Filmen han la ut på Instagram fra det, er nå sett av over 30 000.

Rihanna er ikke den eneste artisten som den siste tiden har langet ut mot mobilbruk på konserter. I juni skrev VG om hvordan artister og konsertarrangører kan sperre telefonen din, ved å putte den i en spesiell pose ved inngang. Yondr heter de som gir ut posen, og Prophets of Rage er blant dem som har brukt den.

Kate Bush: – Jeg ønsker kontakt med publikum, ikke smarttelefonene deres

Alicia Keys vil ta i bruk disse posene på sine konserter, ifølge Refinery 29. Det fortalte hun etter at hun kjeftet på en fan som blokkerte utsynet for de bak da han filmet under hennes konsert.

Magasinet skriver at Keys' policyen får Adele til å fremstå snill. Episoden de sikter til er da artisten kjeftet på en fan som filmet konserten hennes i Verona.

– Du kan slutte å filme, jeg er her i virkeligheten og du kan være til stede her, og nyte konserten, sa hun ifølge Vogue.

Husker du? Adele gråt for Orlando

Mumford and Sons tok i bruk mer tradisjonelle metoder for å forhindre mobilbruk på konserter i fjor. Da de spilte i New York, London og Los Angeles med albumet «Wilder mind» samlet de inn telefonene ved inngangen, så fikk folk dem tilbake da de gikk fra konserten, ifølge NME.

Mer om

  1. Konsert

Flere artikler

  1. Norgesaktuelle Kevin Hart forbyr mobiltelefoner i salen: Kaster ut publikum som bryter regelen

  2. Nå kan idolet ditt låse telefonen under konserten

  3. Adele avlyser to konserter på grunn av stemmebåndskade: – Vær så snill å tilgi meg

  4. Bieber stormet av scenen - forklarer seg for fansen

  5. Aurora med digitalkonsert: Vil gi ro og lys

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder