Hovedinnhold

Raser mot Rybaks diktator-hyllest

TOMMELEN OPP FOR LUKASJENKO: Aleksandr Lukasjenko og Alexander Rybak. Foto:Foto: Skjermdump fra Facebook
TOMMELEN OPP FOR LUKASJENKO: Aleksandr Lukasjenko og Alexander Rybak. Foto:Foto: Skjermdump fra Facebook
(VG Nett) MGP-helten gir tommelen opp for Hviterusslands diktator Aleksandr Lukasjenko. Det har fått Kristelig Folkeparti til å se rødt.

Denne saken handler om:

Det er på et bilde postet på Alexander Rybaks fanside på Facebook som har fått ungdomsorganisasjonen til partiet til å reagere..

På bildet står MGP-helten arm i arm med Hviterusslands diktator Aleksandr Lukasjenko mens han gir «tommelen opp». Ikke nok med det, i teksten under bildet skryter Rybak av mannen, som omtales som Europas siste diktator i bildeteksten:

«På grunn av ham, er Minsk den reneste og vakreste byen i Europa. Kom på besøk!»

Nestleder Hilde Ekeberg i KrFU reagerte sterkt da hun så bildet.

- Hviterussland er et meningsdiktatur! Når man tenker på hvor mye opposisjonelle i landet må ofre for å si hva de tenker og føler blir det ganske grelt at en person med så stor påvirkningskraft som Rybak bruker krefter på å støtte opp om Lukasjenko.

Konstant overvåkning

Ekeberg forteller om opposisjonspolitikere som opplever konstant overvåkning, og om en politisk situasjon som splitter familier.

- Ei jente i et parti KrF samarbeider med har nesten blitt frosset ut av familien: Søsteren hennes jobber i KGB og hva hun holder på med, og går dermed med konstant angst for å bli utlevert.

- Men har Rybak, som bare spiller fele og synger sanger, et ansvar for hva slags politikk som føres i landet?

- Nei, men han har et ansvar for å ikke skryte av diktatoren som styrer landet. Det er lite å skryte av at det er pent og ryddig når man vet hva regimet holder på med.

- Hva synes du Rybak bør gjøre?

- Jeg synes han bør fjerne bildet. Han skal slippe å kritisere Lukasjenko, men han kan slutte med å være med på å bygge opp en diktator, sier hun.

Bør fjerne

Rybak har ikke villet kommentere saken utover det som står i bildeteksten.

- Det han har å si står på facebook, og vi har ingenting å si utover det, sier manager Kathrine Synnes til VG Nett.

- Han synes det er gøy å være i Hviterussland og mener Minsk er en fin by. Han er mye ute og spiller i Europa og treffer mye folk når han er ute og reiser sier hun.

- Så Lukasjenko var bare en av de han traff?

- Ja, svarer hun.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk