Hovedinnhold

Hudson og Seal klare for Nobelkonserten

KOMMER: Igår ble det klart Jennifer Hudson opptrer på årets Nobelkonsert i Oslo Spektrum 11. desember. Foto: Scanpix
KOMMER: Igår ble det klart Jennifer Hudson opptrer på årets Nobelkonsert i Oslo Spektrum 11. desember. Foto: Scanpix
Stadig flere artistnavn blir klare til årets Nobelkonsert 11.desember i Oslo Spektrum. Nå er det også klart at Jennifer Hudson og Seal kommer for å hylle årets fredsprisvinner.

Fra før av er det kjent at Susanne Sundfør, Karpe Diem og svenske Laleh står på artistlisten.

To er ikke klare

- Vi skal ha 10-11 artister til årets konsert. Av disse er det to som ikke er helt klare enda. De øvrige navnene slipper vi etter hvert, sier sjefsprodusent Odd Arvid Strømstad til VG.

Han forteller at Eyeworks Dinamo, som har ansvaret for Nobelkonserten, måtte begynne å jobbe med artistene til konserten i god tid før årets vinner ble offentliggjort.

Retter øynene mot Hollywood

- Vanligvis retter vi jo øynene mot Hollywood når vi skal finne artister og programledere til denne konserten, men i år er det jo viktig å ha europeiske elementer med på konserten. Noen som kan representere hele Europa, fortsetter Strømstad.

Til ære for fredsprisvinneren

I 18 år har Nobels Fredspriskonsert blitt arrangert som en musikalsk feiring til ære for Nobels Fredsprisvinnere. Konserten kringkastes til et globalt publikum og når ut til potensielt 350 millioner husstander i mellom 80 og 120 land.

KOMMER OGSÅ: Seal kommer også til konserten i Oslo Spektrum. Foto: Scanpix
KOMMER OGSÅ: Seal kommer også til konserten i Oslo Spektrum. Foto: Scanpix

- For å nå bredest mulig ut, er det helt klart viktig med artister som kan vekke interesse, sier Strømstad.

Hedrer EU

Årets konsert vil hedre den Europeiske Union (EU) som prisvinner, begrunnet av Den Norske Nobelkomité med at «den Europeiske Union (EU) og dens forløpere har i mer enn seks tiår bidratt til å fremme fred og forsoning, demokrati og menneskerettigheter i Europa.».

- Det er ofte enklere å finne artister som er knyttet til en enkelt person som vinner prisen enn en organisasjon som i år, sier Strømstad.

Venter med programlederne

Han regner med å offentliggjøre navnene på årets programledere om to uker.

- Det blir en mann og en kvinne og de fleste aktuelle kandidater jobber i Hollywood, men samtidig er det viktig også her med en europeisk tilknytning, sier Strømstad.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk