Hovedinnhold

Hunden Sniff (3) avslørte Snoop Dogg

SNIFF DOG: Labradoren Sniff (3) var på vakt på en av sine første dager på jobb. Da fikk han avslørt selveste Snoop Dogg, som smuglet penger og marihuana til Norge. FOto: FRIDTJOF NYGAARD / VG
SNIFF DOG: Labradoren Sniff (3) var på vakt på en av sine første dager på jobb. Da fikk han avslørt selveste Snoop Dogg, som smuglet penger og marihuana til Norge. FOto: FRIDTJOF NYGAARD / VG
KRISTIANSAND / OSLO (VG Nett) Det var bikkja Sniff som sniffet dopet til Snoop (40).

Denne saken handler om:

Hoveaktuelle Snoop Dogg er ikke tollernes beste venn. I går ble stjernen stoppet med åtte gram marihuana og kontanter verdt til sammen 227.000 norske kroner. For dette måtte rapartisten punge ut med til sammen 52.000 kroner.

VG har snakket med tollerne som stoppet artisten på flyplassen. De forteller at det var den treårige labradoren Sniff som avslørte superstjernen. Narkotikahunden skuet ikke Snoop Dogg på hårene, men gikk til verks med nesen og fikk raskt ferten av det den kjente rapartisten hadde i bagasjen.

For Sniff var dette en av dens aller første dager på jobb.

- Sniff er et stort talent. Han er spesialtrent for å avsløre narkotika og valutasmugling, og er akkurat satt i arbeid de siste ukene, forteller tollerne som var på jobb på Kjevik flyplass tidlig torsdag morgen.

Flink bisk

- Han ser ut som en familiehund, og er veldig tillitsfull. Folk blir ikke redde for ham, skryter tollerne av hunden.

- Dette er det første store beslaget han tar, sier tollerne fornøyd.

Laget som stoppet rapstjernen opplyser at det var en ren rutinekontroll som gjorde at de hadde Sniff i ankomsthallen.

Saken fortsetter under bildet..

BESLAG: Her er bilde av marihuanaen og kontantene Snoop Dogg hadde med seg til Norge. Foto: FRIDTJOF NYGAARD/ VG
BESLAG: Her er bilde av marihuanaen og kontantene Snoop Dogg hadde med seg til Norge. Foto: FRIDTJOF NYGAARD/ VG


Da Snoop tok bagasjen sin for å gå, fulgte Sniff etter, og markerte bagasjen. Tollerne bemerker at det kun var artisten som vekket Sniffs oppmerksomhet.

Snoop Dogg bjeffet ikke til tollerne da han ble tatt. De forteller tvert imot om en svært lydig og veldressert stjerne.

- Han oppførte seg helt uten primadonnanykker, og var hyggelig, sier en av tollerne.

De forteller at de selv ikke visste hvem Snoop Dogg var før han viste legitimasjon.

- Vi visste ikke at han var på flyet, og skjønte det ikke før vi så passet hans, sier tollerne.

Les anmeldelsen av Snoop Dogg på Hovefestivalen: Sliten bikkje

Forrige gang Snoop var i Norge ble han også stoppet i tollen på Svinesund. Da skrev han på Twitter at han ble stoppet fordi han hadde med seg for mye kontanter.

Senere på dagen skjelte han ut VG-journalist Atle Jørstad i et intervju da han ble konfrontert med hendelsen. I 2005 besøkte Snoop Dogg Quartfestivalen i Kristiansand. Den gang tok han en røykepause i konserten og hevdet selv at det var marihuana han røykte.

Narkoliberal

Rapartisten er kjent for å ha et liberalt syn på narkotika. I den kjente låten hans «The Next Episode» med Dr. Dre lyder den kjente sistefrasen i teksten «Smoke weed everyday».

Få timer før gårsdagens konsert la Snoop Dogg et bilde ut på sin offisielle Twitter-side, hvor han angivelig røyker marihuana sammen med crewet sitt. På et annet bilde på samme tidspunkt ser man en pose med det som ser ut til å være marihuana ligge på et skrivebord sammen med et større beløp amerikanske dollar, store smykker og en rekke andre ting en ekte Dogg trenger på turné.

Onsdag kunne Snoops twitter-følgere se et bilde av artisten hvor han sitter på et hotellrom i København med det som angivelig skal være en joint i munnen.

Han er flere ganger pågrepet og mistenkt for brudd på narkotikalovgivningen i ulike land.

Svenske Aftonbladet skrev i 2007 at Snoop ble pågrepet av svensk politi i Stockholm etter en razzia kort tid før han skulle ha en konsert i Oslo.

TATT: Konserten på Hove gikk som planlagt, selv om han ble stoppet i tollen tidligere på dagen. Foto: NTB SCANPIX
TATT: Konserten på Hove gikk som planlagt, selv om han ble stoppet i tollen tidligere på dagen. Foto: NTB SCANPIX

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk