Hovedinnhold

Her har Bowie blitt hyllet i Oslo i 35 år

<p>TAGGEN LEVER VIDERE: Slik ser det ut under brua på Bøler dagen etter David Bowie forlot denne verdenen. </p>

TAGGEN LEVER VIDERE: Slik ser det ut under brua på Bøler dagen etter David Bowie forlot denne verdenen. 

Foto: Frode Hansen, VG
BØLER (VG) To 15-årige Bowie-fans på Oslos østkant hyllet rockelegenden allerede i 1981. Og nå blir graffitien stående.

– Vi var veldig store fans, Bowie var den aller tøffeste på den tiden. Og så var det veldig tøft å tagge på veggen, sier Bent Høitomt til VG.

Les også: Her er kjærligheten som skadet David Bowie

VG var under Bølerbrua mandag hvor den avdøde rocklegenden har hatt sine fans lenge – i hvert fall siden 1981.

Sammen med kameraten Jarle Ring sprayet Bent Høitomt «BOWIE» under broen, på vei til fotballtrening som guttunger på Bøler. Senere kom DAVID til før og KNIV til etterpå, men Høitomt og kameratens «BOWIE» var den første, og den kom så langt tilbake som i 1981.

<p>OPPHAVSMENNENE: Jarle Ring og Bent Høitomt var store Bowie-fans da de hyllet ham med en tagging på Bøler i 1981. På bildet holder Høitomt boken «Hermansen - Kall meg mann» fra 1983 hvor det blir bevist at BOWIE-taggen var først. </p>

OPPHAVSMENNENE: Jarle Ring og Bent Høitomt var store Bowie-fans da de hyllet ham med en tagging på Bøler i 1981. På bildet holder Høitomt boken «Hermansen - Kall meg mann» fra 1983 hvor det blir bevist at BOWIE-taggen var først. 

Foto: Anita Bakk Henriksen Nordstrands Blad

– Bowie har gitt ut mye bra, jeg har fulgt ham hele veien. Den eneste plata jeg mangler er den siste. Da vi lagde taggen var det «Scary Monsters» som var populær, ettersom jeg ble eldre synes jeg ZiggyStardust-perioden var den beste.

– Det er en trist dag i dag, men vi har musikken hans for alltid.

Taggen er berømt, og i 2009 hadde Bølermann og artist Kristopher Schau omvisning med pressen, sammen med kollegene Egil Hegerberg og Lars Lønning fra

<p>VISTE FREM KULTURMINNER: Kristopher Schau på omvisning med pressen i 2009. Her viser Schau «Sædfuck»-taggen som kom til noen år etter Bowie-hyllesten.<br/></p>

VISTE FREM KULTURMINNER: Kristopher Schau på omvisning med pressen i 2009. Her viser Schau «Sædfuck»-taggen som kom til noen år etter Bowie-hyllesten.

Foto: Øystein David Johansen VG

Gartnerlosjen.

Taggen står der fortsatt, i hvert fall delvis. I høst var det nemlig like før den forsvant i forbindelse med rehabilitering av Bølerbrua. Ingeniør Kristoffer Granberg Dahl ga beskjed om at den ikke skulle males over, men det ble ignorert.

– Jeg ringte og fikk dette stoppet da jeg hørte om det. Så den kommer til å bli som den står nå, uttalte Dahl til Aftenposten i høst, noe han bekrefter på telefon til VG mandag kveld.

Taggen har blitt sprayet over flere ganger, men har alltid kommet tilbake. Det synes Høitomt er artig.

–  Jeg er 50 år nå, og litt gammel for å tagge, men det er bra det kommer nye til som bevarer den, humrer han.

En hel musikkverden har uttrykt sjokk og sorg over Bowies bortgang mandag. Kona hans Iman Abdulmajid sendte ut meldingen «The Struggle is real, but so is God» i går, før verden våknet opp til den triste nyheten.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk