Hovedinnhold

Harket: - Underlig å stå på scenen uten sangstemme

PÅ VERDENSTURNÉ: Morten Harket - her på scenen i Buenos Aires 4. mars, har fått halsbetennelse. Foto: Reuters
PÅ VERDENSTURNÉ: Morten Harket - her på scenen i Buenos Aires 4. mars, har fått halsbetennelse. Foto: Reuters
(VG Nett) Morten Harket, som sammen med resten av a-ha befinner seg på verdensturné - denne uken i Brasil - har blitt syk.

A-ha-vokalisten (50) har pådratt seg en halsinfeksjon, noe som skaper problemer for den pågående verdensturneen, som også er den norske supergruppas avskjedsturné. Morten Harkets manager Sverre Flatby bekrefter overfor VG Nett at artisten er syk.

Vil ikke skuffe fansen

- Tilstanden vurderes fortløpende. Morten har i stor grad unngått dette gjennom 25 års karriere og har en imponerende gjennomføringsprosent, skriver Flatby i en epost til VG Nett.

- I utgangspunktet skal han holde stemmen i full ro nå, men dette veier Morten opp mot et sterkt ønske om ikke å skuffe de mange som har ventet på a-ha i Sør-Amerika, opplyser manageren.

- Underlig uten stemme

Harket uttaler selv til VG Nett, i en tekstmelding via manageren, at han er glad for støtten fra det sør-amerikanske publikummet. Han bekrefter at han har slitt med syngingen:

- Det har vært en underlig opplevelse å stå på scenen uten sangstemme, men helt fantastisk å bli møtt med en slik overveldende støtte fra et helt publikum under konsertene både i Brasilia og i Recife. A-ha er definitivt mer enn meg, og bandet har levert gnistrende i fravær av min stemme, men da med allsang i stedet, sier Harket til VG Nett.

Planen er at a-ha skal gå på scenen i Fortaleza i Brasil i kveld - før de tar turen til Santiago i Chile for å opptre der 23. mars.

Legesjekk

Den brasilianske avisen JC Online skriver at Morten Harket tidligere denne uken var innom sykehuset i Brasil på grunn av halsbetennelse. Avisen skriver at a-ha-stjernen ble lagt merke til da han ankom, og at brasilianske medier har fanget opp at Harket har slitt med sviktende stemme på scenen.

Etter konserten i Santiago har trioen en pause før de vender kursen mot New York 6. mai.

Se resten av guttas turnéplan her

LES OGSÅ: GIR BORT FIRE MILL.

Verdensturneen avsluttes i Oslo 4. desember - noe som blir den endelige avskjeden med trioen før de legger opp. Kunngjøringen om at de legger opp, kom 15. oktober i fjor. Nylig bestemte a-ha seg for å glede fansen med å utvide avskjedsturneen ved å sette opp ekstra stadionkonserter.

Flere nyheter på Rampelys

Få underholdningsnyheter på Facebook

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk