Hovedinnhold

- Har laget årets morsomste musikkvideo

Se den eksklusive premieren på Skambankts nye musikkvideo her

GIR ALT: Skambankt spiller på skoleball, fra venstre: Hans Egil Løe, Børge Sageng Henriksen (bak), Terje Winterstoe Røthing, Tollak Friestad. Foto: Arne Bru Haug
GIR ALT: Skambankt spiller på skoleball, fra venstre: Hans Egil Løe, Børge Sageng Henriksen (bak), Terje Winterstoe Røthing, Tollak Friestad. Foto: Arne Bru Haug
(VG Nett) Punkrockbandet Skambankt hevder de har tatt det kommende albumet mer seriøst enn de foregående, men en matkrig var uunngåelig da musikkvideoen skulle spilles inn.

FAKTA OM SKAMBANKT

  • Ble dannet ved en tilfeldighet allerede i 1994, men satset ikke alvorlig før de i 2003 spilte i et utdrikningslag, og skjønte at det kunne bli noe mer.
  • Ga ut platen «Skambankt» i 2004, og «Eliksir» i 2007. Sistnevnte nådde 8.plass på VG-listen samme år.
  • VGs anmelder ga albumet «Eliksir» bare en toer, mens de andre store avisene tråkket til med både firere og femmere.
  • Førstesingelen «Malin» fra platen «Hardt Regn» snurret og gikk på P3 høsten 2008.
  • Skambankt er blant årets headlinere på by:Larm 2009.

Mandag 26.januar slippes Jæren-bandets tredje album, og vokalist Terje Winterstø Røthing (også kjent som gitarist i Kaizers Orchestra, journ.anm.) lover at «Hardt Regn» er enda bedre enn den foregående platen «Eliksir», som fikk gode anmeldelser i rikspressen.

- Det er jo vanskelig å rangere platene når du sitter midt oppe i det selv, men jeg tror vi har laget jevnt over gode sanger og bedre lyd på dette albumet, sier Winterstø til VG Nett.

Spellemannsprisen:DU avgjør hvem som hadde den beste norske musikkvideoen i 2008 - stem her!

Eksklusiv premiere

I dag slipper bandet musikkvideoen til singelen «O Dessverre», og som eneste nettsted får VG Nett linke eksklusivt til den rykende ferske videoen før den har hatt premiere noe annet sted.

Sjekk ut Skambankts nye musikkvideo her!

«Mannen som elsket Yngve»-regissør Stian Kristiansen har laget videoen, og Winterstø forteller at hele produksjonen var en gigantisk dugnad.

- Ingen har tatt ut lønn, vi brukte i stedet hele budsjettet på å lage så bra produkt som mulig. Vi snakker om 30-40 voksne mennesker som fikk gå i kostyme hver dag og ha matkrig - dette var stas for alle involverte, sier Skambankt-vokalisten ivrig.

MATKRIG: Voksne mennesker i kostymer har matkrig. Kan de ha det bedre? Foto: Arne Bru Haug
MATKRIG: Voksne mennesker i kostymer har matkrig. Kan de ha det bedre? Foto: Arne Bru Haug

Les også:Skambankt av teknikken.

Kaniner og prester

I videoen til låten «O Dessverre» går handlingen i korte trekk ut på at Skambankt er hyret inn for å spille på et kostymeball på en skole. Festen ender i en diger matkrig mellom kaniner, boksere, prester og klovner.

- Jeg tror vi har laget årets beste musikkvideo. Jeg har ikke sett den ennå, men om det ikke er den beste, så var det iallfall årets kjekkeste å spille inn!

Anmeldelse:Skambankt: «Eliksir».

I tillegg til Winterstø, består Skambankt av Tollak Friestad, Hans Egil Løe Abelsnes og Børge Sagend Henriksen (også Brut Boogaloo, journ.anm.).

Bandet har tidligere spilt på både Roskilde og Øya-festivalen. I år er de blant artistene på by:Larm, og er i tillegg håndplukket til å være med de danske rockeheltene D-A-D på deres 25-års jubileumsturne i Danmark.

PÅ INNSPILLING: Børge Sageng Henriksen og Hans Egil Løe under en pause i musikkvideoinnspillingen. Foto: Arne Bru Haug
PÅ INNSPILLING: Børge Sageng Henriksen og Hans Egil Løe under en pause i musikkvideoinnspillingen. Foto: Arne Bru Haug

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk