Hovedinnhold

Har årets sommerhit: Mulig jeg blir en «one hit wonder»

VG kårer tidenes beste «one hit wonders»

ÅRETS VIDEO: Musikkvideoen til «Somebody That I Used To Know» er nominert til «Årets video» under MTV Video Music Awards. Her er Gotye sammen med Kimbra i videoen. Foto: UNIVERSAL MUSIC/YOUTUBE.
ÅRETS VIDEO: Musikkvideoen til «Somebody That I Used To Know» er nominert til «Årets video» under MTV Video Music Awards. Her er Gotye sammen med Kimbra i videoen. Foto: UNIVERSAL MUSIC/YOUTUBE.
(VG Nett) Med «Somebody That I Used To Know» har Wouter «Gotye» De Backer (32) fått årets største internasjonale hit. Men allerede nå forbereder han seg på at slageren blir et engangstilfelle.

Den belgiskfødte australierens gjennombruddssingel er en av årets popkulturelle milepæler. En nummer én-hit i 26 land, inkludert USA og Storbritannia. På VG-lista nådde den annenplass, og har nå ligget på Topp 10 i et halvt år.

PROTOKOLL:Er du enig med VGs ti beste «One hit wonders»? Hvem mangler? 

«Somebody That I Used To Know» har også en av tidenes mest viste videoer på YouTube, med rundt 350 millioner visninger til nå.

Til høyre kan du stemme på din favoritt. Utvalget av låter er basert på hvordan slagerne markerte seg på VG-lista, ikke på subjektive musikalske preferanser.

Sangen har imidlertid blitt så stor at Gotyes plateselskap sliter med å få fart på en oppfølgersingel. Radiostasjonene er så glade i «Somebody That I Used To Know» at de nekter å slutte å spille den. Noe opphavsmannen er skeptisk til.

- Mange radiostasjoner har en tendens til å dytte det de tror folk vil ha ned i halsen på dem - lenge etter at folk har gått lei. Da kan markedet fort bli mettet, sier Gotye til VG.

Wouter De Backer, som han egentlig heter, legger for dagen et avslappet forhold til den globale suksessen.

Se begrunnelsen til anmelderens utvalgt låter, og les resten av intervjuet i dagens papirutgavene av VG, eller på VG+ her! 

- Hvordan det føles? Eeeh, jeg vet ikke! Stort sett føles det bra. Jeg føler meg ikke som en annen person, men jeg skjønner jo at andre ser annerledes på meg nå. Når jeg ser tallene tenker jeg bare at dette er utrolig. Og jeg ser mitt eget ansikt så mye på nett at jeg har begynt å aktivt unngå det, haha.

Han anser det som «fullt mulig» at «Somebody That I Used To Know» blir den ene sangen han vil bli husket for.

- Jeg forbereder meg nå på å lage masse vitser om det å være en «one hit wonder», som jeg kan bruke i fremtiden. Slik at hver gang jeg spiller en sang jeg liker, som jeg vet ikke har kommersielt potensial overhodet, kan jeg si noe om «åh, da jeg hadde en hit, det var tider!».

Populær musikkvideo

Musikkvideoen til Gotyes superhit har nå karret til seg to nominasjoner i MTV Awards.

I motsetning til de andre nominasjonene i kategorien «Årets video», hadde Gotye-videoen et budsjett som begrenset seg til boksene med kroppsmaling.

Det er Natasha Pincus som er regissør for musikkvideoen som er vist nærmere 300 millioner ganger på Youtube. Hun er nominert i MTV Awards for jobben hun gjorde med klippingen av videoen.

For populær for "True Blood"

Den amerikanske TV-serien «True Blood» lager alltid titler på sine episoder etter sangtekster eller sangtitler. Den populære TV-seriens siste episode heter nettop «Somebody That I Used To Know». Det skriver CBS Local.

Ifølge True Bloods musikksjef, Gary Calamar, skal True Bloods produsent Marik Hudis ha hatt Gotyes superhit i tankene da han skrev episoden.

Men da episoden omsider var klar, hadde sangen blitt for stor.

- Jeg synes sangen er veldig bra, men når den har vært på Glee, er den ikke lenger riktig for True Blood, forteller Calamar.

I stedet ble en Elliot Smith-låt med samme tittel brukt til episoden.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk