Hovedinnhold

Halve Operataket tomt under sommerkonsertene

Halvtomt Operatak møter Al Green

STAPPFULT: Da Oslo Jazz Festival åpnet med «Antony and the Johnsons» sammen med Operaorkesteret møtte 8500 mennesker opp i Bjørvika. Foto: Knut Erik Knudsen
STAPPFULT: Da Oslo Jazz Festival åpnet med «Antony and the Johnsons» sammen med Operaorkesteret møtte 8500 mennesker opp i Bjørvika. Foto: Knut Erik Knudsen
(VG Nett) For andre gang på rad klarer ikke Operaen å selge mer enn halvparten av billettene til sommerens utekonserter. Likevel er de fornøyd.

Med strålende sol i hovedstaden ligger alt til rette for utekonsertene på Operataket. I kveld er det soulartist Al Green som er hovedattraksjonen, og hittil er kun 3500 av 8000 billetter solgt.

Forrige konsert var det Norges beste liveband Bigbang som stod for, og også da stod halve taket tomt med rundt 4000 besøkende, i følge markeds- og kommunikasjonsdirektør Cathrine Pia Lund Grøholdt.

Fornøyd

Arrangøren ser ikke negativt på billettsalget.

- Vi er veldig fornøyd med besøket. Dette er vårt første år, så vi har ikke noe å sammenligne med. I konkurranse med festivaler og ferie er vi fornøyd, sier Lund Grøholdt.

Les også:Didrik som Elvis i Operaen

Takkonsertene er Operaens store sommersatsning med plass til opptil 8000-8500 mennesker.

10.000 besøkende

I april i fjor ble operastykket Carmen vist på taket, og besøkstallet var den gang på nærmere 10.000 i følge Operaens hjemmeside. Arrangementet var gratis, mens kveldens Al Green-konsert koster 500 kroner.

- Vi må evaluere hvordan det har gått når det hele er over, så kan vi se hvordan vi gjør det neste gang, sier markeds- og kommunikasjonsdirektøren.

Les også:Krever trekkspill til Operaen

Hittil har arrangementer som «Jorden rundt på 80 dager», Sankthansaften og Bigbang-konsert blitt gjennomført, og arrangøren bekrefter at Bigbang-konserten har vært den mest besøkte på rundt 4000.

- Dette er et forsøk på å fullføre målet som hele Norges operahus. Vi prøver ut både rockekonserter, opera og soul, sier Lund Grøholdt.

Operaen regner med å selge rundt 500 billetter i døra til kveldens konsert i tillegg til de 3500 forhåndssolgte.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk