Hovedinnhold

Kronprinsen imponert over Haiti-konsert

Artister sang for jordskjelvofrene

PÅ KONSERT: Kronprins Haakon og Marius Borg Høiby var på støttekonserten for jordskjelvofrene i Haiti. Foto: Scanpix
PÅ KONSERT: Kronprins Haakon og Marius Borg Høiby var på støttekonserten for jordskjelvofrene i Haiti. Foto: Scanpix
OPERAEN (VG Nett) Kronprins Haakon er imponert over dugnadsånden i Operaen søndag kveld.

Denne saken handler om:

- Jeg er imponert over alle de som har stilt opp, både artistene og alle de som jobber i Operaen. Det var utrolig fint å se dugnadsånden. Det var også fint å se alle de som bidrar på andre måter, også de som bidrar hjemmefra, sier Kronprins Haakon til VG Nett etter konserten.

Kronprinsen forteller at han synes bildene han har sett fra Haiti er sterke.

- De gjør inntrykk, og jeg tror vi får et behov for å hjelpe. Samtidig så håper jeg, og drister meg til å tro, at det også betyr ganske mye for de som bor i Haiti å se at det er konserter verden over, sier han.

Samleside:Jordskjelvkatastrofen i Haiti

PÅ SCENEN: Operaens administrerende direktør Tom Remlov og konfransier Nadia Hasnaoui på scenen i Den Norske Opera under støttekonserten. Foto: Scanpix
PÅ SCENEN: Operaens administrerende direktør Tom Remlov og konfransier Nadia Hasnaoui på scenen i Den Norske Opera under støttekonserten. Foto: Scanpix

Kronprins Haakon tror det er viktig med denne typen innsamlingsaksjoner.

- Jeg tror at de som har opplevd en slik katastrofe kan føle støtte i at det foregår denne typen innsamlingsaksjoner verden over. Jeg tror også det er viktig for oss å få muligheten til å gjøre noe når vi ser på alle disse bildene som gir så sterkt inntrykk, sier han.

Les også:Skuddløsning ved matutdeling i Haiti

Kom med Marius (13)

Kronprinsen ankom den stjernespekkede konserten sammen med Marius Borg Høiby (13) få minutter før arrangementet startet klokken 19.00 søndag kveld. De hastet forbi pressekorpset sammen med blant andre operasjef Tom Remlov og kulturminister Anniken Huitfeldt.

Marius hadde på seg blå olabukser og dressko, og gikk inn dørene til hovedsalen side om side med stepappa Haakon.

At Marius skulle være med på dugnadskonserten var ikke kjent på forhånd. Kronprinsesse Mette-Marits sønn var også med under nobelkonserten i Oslo spektrum før jul.

Utsolgt
Konserten i Operaen er utsolgt. Det er allerede samlet inn 700.000 i billettinntekter som går uavkortet til Kirkens Nødhjelp og Norges Røde Kors' arbeid på Haiti.

VGTV:Wismond (24) overlevde på øl og kjeks i ruinene

En av initativtakerne bak konserten, filmskaper Alexander Eik, er imponert over alle som stiller opp på kort varsel.

- Det er en tradisjon for at artister i Norge stiller opp ved store katastrofer. Vi er veldig glad for at så mange kunne komme, sier Eik til VG Nett.

Spesialskrevet sang

Sammen med Elin Aamodt i Gramart har Eik klart å samle nesten 20 artister og band til festen i Operaen.

Les også:Norge dobler nødhjelpen til Haiti

Publikum har selv fått bestemme om de vil betale 400, 700 eller 1000 kroner for billettene. Alle inntektene går øremerket til Røde Kors, Kirkens Nødhjelp, Unicef og Flyktninghjelpens arbeid i Haiti.

Les også:Ny forslumming i Haiti etter skjelvet

Konserten sendes i sin helhet på NRK1 og P3 kl. 21.10, og avsluttes med at alle artistene synger Ole Paus' spesialskrevne sang for jordskjelvofrene «Den stilleste timen». Inntektene av singelen går til jordskjelvofrene.

UTSOLGT: Støttekonserten for jordskjelvofrene i Haiti var utsolgt. Foto: Scanpix
UTSOLGT: Støttekonserten for jordskjelvofrene i Haiti var utsolgt. Foto: Scanpix

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk