Hovedinnhold

Guns 'N Roses-album flopper

SKUFFER: Til tross for en god mottakelse blant fans og musikkanmeldere, gjør «Chinese Democracy» det ikke så bra som ventet på albumlistene. Foto: EPA
SKUFFER: Til tross for en god mottakelse blant fans og musikkanmeldere, gjør «Chinese Democracy» det ikke så bra som ventet på albumlistene. Foto: EPA
(VG Nett) «Chinese Democracy» er allerede ut av Topp 10-listen i Storbritannia, etter bare en uke.

Det er dårlige nyheter for plateselskapet Geffen, som har smurt seg med tålmodighet i de 14 årene Axl Rose har brukt på å få ferdig albumet. At han i tillegg har brukt flerfoldige millioner kroner av pengene deres i tillegg, hjelper nok heller ikke på humøret.

Metal Hammer melder at Guns 'N Roses «Chinese Democracy» har falt ned til 11. plass på albumlistene i Storbritannia etter bare en uke på listene. I forrige uke debuterte de på andreplass, slått av The Killers.

Musikkbladet skriver videre at det er ventet at Guns 'N Roses kommer til å falle kraftig på albumlistene i USA. Også det bare en uke etter at de debuterte på tredjeplass.

På VG-lista har «Chinese Democracy» falt fra 2. til 19.-plass på en uke.

Det er skuffende for både plateselskapet og Axl Rose & co. Guns 'N Roses skapte historie på 80-tallet, da de hadde to album inne på Topp 5 på Billboard-listen (Appetite For Destruction og Lies).

Den rekorden knuste de på 90-tallet, da deres dobbelt-album «Use Your Illusion I» og «Use Your Illusion II» debuterte på henholdvis andre- og førsteplass på Billboard-lista. Det har ingen andre band gjort hverken før eller siden.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk