Hovedinnhold

Snoop Dogg kan bli utvist fra Norge

PÅ NORSK JORD: Torsdag sto Snoop Dogg på scenen på Hovefestivalen. Foto: Scanpix
PÅ NORSK JORD: Torsdag sto Snoop Dogg på scenen på Hovefestivalen. Foto: Scanpix
Snoop Doggs møte med narkohunden Sniff kan få følger for fremtidige Europa-turneer.

Denne saken handler om:

Av: MARIA ABDLI

Torsdag ble superstjernen tatt med åtte gram marihuana på Kjevik lufthavn i Kristiansand. Nå kan det se ut som om det blir ei stund til artisten kommer til Norge neste gang.

BAKGRUNN: Snoop Dogg tatt i tollen - avslørt av narkohund

Kjendisen vedtok et forelegg på 12.000 kroner for narkotikabesittelse. I etterkant fikk han imidlertid forhåndsvarsel om utvisning fra Norge.

- Vi vurderte det slik at vilkårene for forhåndsvarsel om utvisning er til stede. Det gjøres i alle lignende saker. Nå er det UDI som skal vurdere om han vil bli utvist, sier Magnus Andreassen, politiinspektør ved Agder politidistrikt.

UDI bekrefter at en mulig utvisning behandles.

- Politiet varslet fredag en artist om at utvisning vil bli vurdert av UDI, sier avdelingsdirektør Karl Erik Sjøholt i UDI.

Må svare for seg
Forhåndsvarsel om utvisning er vanlig praksis når utenlandske statsborgere blir straffet for brudd på narkotikalovgivningen.

Snoop Dogg, som for tiden er på Europa-turne, har to uker på seg til å komme med tilsvar.

Advokater VG har snakket med som har utlendingsrett som spesialfelt, tror artisten vil bli utvist fra Norge i to år.

- Den mengden marihuana Snoop Dogg ble tatt med tilsier dette, sier advokat Halvor Frihagen, partner i advokatfirmaet Andersen & Bache-Wiig AS og medlem av Advokatforeningens lovutvalg for asyl- og utlendingsrett.

Kan bli registrert
Ettersom Norge er et Schengen-land, kan Snoop Dogg også nektes innreise til andre land i Europa om han utvises fra Norge.

- UDI har mulighet til å registrere utvisningen i Schengen Information System. Dette er et datasystem hvor personer som ikke tillates adgang i Schengen står oppført, forklarer Frihagen.

Ifølge advokaten, er det så opp til hvert enkelt Schengen-land om de ønsker å slippe artisten inn.

På kant med loven
Snoop Dogg har vært i klammeri med loven også tidligere. Senest i januar i år ble han tatt med marihuana om bord i turnébussen i Texas.

Australia og Storbritannia har tidligere nektet ham innreise på grunn av bråk og hans kriminelle forhistorie.

I 2007 ble han arrestert i Stockholm på grunn av dopbruk, han har vært arrestert i USA for ulovlig våpeninnehav og narkotikainnehav.

Den alvorligste anklagen mot ham ble fremmet i 1993. Da ble han siktet for medvirkning til drap. Snoop skal ha kjørt bilen som drapsskuddene ble avfyrt fra. Han ble senere frikjent.

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk