Hovedinnhold

Razika på Hove: Sjarmbombe

IMPONERTE: Bergensbandet Razika spilte på Telt-scenen tirsdag ettermiddag. Foto: Petter Emil Wikøren
IMPONERTE: Bergensbandet Razika spilte på Telt-scenen tirsdag ettermiddag. Foto: Petter Emil Wikøren
Allerede på festivalens første dag: Noe som føles som et lite gjennombrudd.

Denne saken handler om:

Razika: Hovefestivalen, Tromøya
Publikum: Ca. 800
Aktuell CD: «Program 91»

Noe i vannet i Bergen for tiden, ingen tvil om saken. Nærmere sagt noe som har ligget der siden begynnelsen på 1980-tallet, da The Aller Verste! gjorde norsk postpunk med islett av Karibien til en egen greie.

FLERE FESTIVALNYHETER 

Det unge «jentebandet» Razika har fått i seg noen solide slurker, og er faktisk et par hakk tettere og tyngre på scenen enn på plate. De to-, tre- og firestemte korharmoniene sitter upåklagelig, og spesielt gitaristen Maria Råkil har allerede utviklet en distinkt stil i Telecaster-fingrene Hun spiller hele veien egne, «twangy» «motmelodier» med et visst Detektime/Elvis Costello-preg, som kontrasterer finfint med trommeslager Embla Karidotter Dahleng stakkato ska-groove.

Når de, tekkelige i sine indiekjoler, smiler himmelfallent av glede seg imellom når de viser seg at publikum spiser det opp, skal du være bra kjip for å ikke smile.

Det hele var over på under 40 minutter. Perfekt festivalkos.

MORTEN STÅLE NILSEN

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk