Hovedinnhold

30 Seconds To Mars på Hove: Absurd emo-o-rama

BRØDE ROCKET: Jared Leto (venstre) og Shannon Leto (trommer) i bandet 30 Seconds to Mars spilte på Hovefestivalen tirsdag. Foto: Scanpix
BRØDE ROCKET: Jared Leto (venstre) og Shannon Leto (trommer) i bandet 30 Seconds to Mars spilte på Hovefestivalen tirsdag. Foto: Scanpix
Kan det være...? Nei, det kan det ikke være! Jo, jo - det er!

Denne saken handler om:

30 Seconds To Mars: Hovefestivalen, Tromøy
Publikum: Ca. 8000
Aktuell CD: «This Is War»
Brødrene Jared og Shannon Letos band går så visst på scenen til Carl Orffs «Carmina Burana» (1937)! En klisjé så hinsides enhver klisjé at det er fristende å se på det som en slags meta-klisjé. (Men det er det ikke).

Hjerteknuseren selv, Jared, har på seg en svart sarongaktig serk, har en svart gitar han spiller fint lite på, hiver bananer og frukt på publikum, er helt uvanlig opptatt av at folk skal hoppe opp og ned. Av og til skriker han ut sin helt sikkert kjempedype eksistensielle smerte, akkompagnert av en tsunami av tomme musikalske kalorier.

Les også: 20.000 rocker Hove 

Rent bortsett fra at det jo er mange mennesker her, føles alt sammen som en gigantisk, privat (rock-)operafantometfantasi. Men Leto kjenner sitt publikum. Tar et bilde som han «skal legge ut på Twitter», kaster bort 10 minutter av konserttiden på å invitere enkelte av dem opp på scenen.

30 Seconds To Mars er noe av det mest absurde jeg har sett.

Men moro for unga. Det er ment som en kompliment.

Det er også den eneste sådanne det er mulig å gi dem.

MORTEN STÅLE NILSEN

FLERE FESTIVALNYHETER HER 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk