Hovedinnhold

Green Day svarer på kritikken etter at stuntmann døde: Vi er ikke hjerteløse

<p>PÅ TURNÉ: Det amerikanske bandet Green Day, her ved vokalist Billie Joe Armstrong.</p>

PÅ TURNÉ: Det amerikanske bandet Green Day, her ved vokalist Billie Joe Armstrong.

Foto: Roger Neumann, VG
Det amerikanske bandet fikk kritikk for å spille konsert på en festival i Spania hvor en akrobat omkom i en ulykke like før de gikk på scenen.

Denne saken handler om:

Green Day gjennomførte den planlagte konserten under festivalen Mad Cool i Madrid fredag kveld.

Like før døde akrobaten Pedro Aunión Monroy da et stunt som var planlagt mellom konsertene gikk forferdelig galt. Ulykken skjedde foran øynene på 35.000 sjokkerte tilskuere.

Les også: Arrangør av skandalefestival på Bahamas arrestert

Det amerikanske bandet fikk i ettertid kritikk for å ha gjennomført konserten, skriver blant andre Daily Mail, men nå slår bandets vokalist tilbake. I en melding på bandets hjemmeside skriver han at de ikke visste om ulykken da de entret scenen.

– Dersom vi hadde visst om dette før opptredenen vår ville vi høyst sannsynlig ikke spilt i det hele tatt. Vi er ikke hjerteløse. Sikkerheten og publikums velvære har alltid førsteprioritet på våre konserter, skriver Armstrong som sender kondolansemeldinger til Monroys familie.

Husker du denne? Love Parade-tragedien: – Kan skje i Norge

<p>PROTESTERTE: Disse demonstrantene protesterte mot at festivalen Mad Cool fortsatte som planlagt etter dødsulykken.</p>

PROTESTERTE: Disse demonstrantene protesterte mot at festivalen Mad Cool fortsatte som planlagt etter dødsulykken.

Foto: Paul White, AP

Green Day visste altså ikke om den fæle ulykken før etter de hadde spilt ferdig, og ikke skal de ha visst at det var planlagt noe stuntseanse før konserten heller.

– Vi befant oss i backstageområdet flere hundre meter fra scenen. Vi varmet opp og gjorde oss klare for å gå på 23.35. Femten minutter før fikk tourmanageren beskjed om å vente med å gå på scenen fordi det var en eller annen sikkerhetsutfordring. Vi ble ikke fortalt hva det gikk ut på.

Festivalen får nå kritikk for å ha latt showet gå videre. I helgen demonstrerte flere mot festivalen, fordi de ikke avlyste etter dødsfallet.

Festivalledelsen har i en uttalelse ifølge El País skrevet at de fortsatte programmet av sikkerhetsårsaker.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk