Hovedinnhold

Faren avslører sannheten om Jan Werners liv

AVSLØRES: Sannheten om Jan Werner Danielsen (30) avsløres nå i en ny bok skrevet av sangerens egen far, Thor-Egil Danielsen. Foto: Scanpix
AVSLØRES: Sannheten om Jan Werner Danielsen (30) avsløres nå i en ny bok skrevet av sangerens egen far, Thor-Egil Danielsen. Foto: Scanpix
(VG Nett) I den nye boken om Jan Werner Danielsen forteller en svært åpenhjertig far, Thor-Egil, om sønnens problemer med egen seksualitet, angst og alkoholproblemer.

Da Jan Werner Danielsen døde 29.september 2006, oppsto det mange spekulasjoner og rykter om hans liv. I boken, «Bare Werner», som Dagbladet har fått tilgang til, letter far Thor-Egil på sløret og avslører mange hemmeligheter om den kjente sangerens liv.

Likte både gutter og jenter

Foreldrene Helle og Thor-Egil skjønte blant annet tidlig at sønnen slet med sin egen seksualitet. I tenårene kjøpte Jan Werner seg rosa lommebok og hengte utklipte bilder av menn på veggen på gutterommet. Da foreldrene konfronterte sønnen med mistanken om at han kunne være homofil, brøt Jan Werner sammen.

- Jeg vet ikke hvor jeg hører hjemme, mamma. Det er så vondt, heter det i boken.

Da Jan Werner nærmet seg slutten av tenårene, skjønte foreldrene at sønnen deres var bifil.

«Werners uavklarte seksuelle legning preget livet hans. Det var problematisk for ham. Han tok aldri noen endelig valg mellom kvinner og menn, rett og slett fordi han ikke kunne. Det var sannheten, som pressen hele tiden var på jakt etter. Han sa til oss at det ikke hadde noe med kjønn å gjøre, men at han ble forelsket i mennesker», skriver faren i boken.

Slet med angst

GRAND PRIX: Jan Werner og Elisabeth Andreassen etter sjetteplassen i Grand Prix-finalen i 1994. Foto: SCANPIX
GRAND PRIX: Jan Werner og Elisabeth Andreassen etter sjetteplassen i Grand Prix-finalen i 1994. Foto: SCANPIX

Forvirringen rundt hans legning skapte flere problemer for Jan Werner. Frem til han var 23 år hadde Danielsen holdt seg unna alkohol, men i løpet av 2003 og 2004 gikk det nedover med både helsa og økonomien. Regninger hopet seg opp, og Jan Werner måtte blant annet selge bilen sin for å betale restskatt på 150 000 kroner i 2005.

Ifølge faren gav gjelden og pengeproblemene Jan Werner angst, og det første alvorlige angstanfallet kom under et sommershow i 2003 i Tønsberg. Sangeren gikk kraftig opp i vekt, og angsten vokste seg sterkere.

- Det hendte han hørte stemmer, og følte at gulv og vegger kom mot ham som om de ville fange ham, skriver faren.

Til tross for problemene ville Jan Werner aldri oppsøke profesjonell hjelp i frykt for å bli innlagt på psykiatrisk sykehus. I stedet fikk han problemene til å forsvinne ved hjelp av alkoholen.

- Såret oss voldsomt

Da Jan Werner døde i september i fjor, gikk spekulasjonene på at han hadde tatt sitt eget liv. Sannheten er at høsten 2006 slet Jan Werner med hissig bronkitt med høy feber, og gikk derfor på både hostemedisin og antibiotika.

I et sammendrag av obduksjonsrapporten, gjengitt i boka, heter det at medisinene han hadde tatt, sammen med sovemedisinen, til sammen kan ha medført døden.

- Spekulasjonene om at Werner hadde begått selvmord såret oss voldsomt, skriver faren i boken ifølge Dagbladet.

TAR FARVEL: Venner, kollegaer og fans er samlet i Uranienborg kirke for å ta et siste farvel med Jan Werner Danielsen. Foto: Gisle Oddstad
TAR FARVEL: Venner, kollegaer og fans er samlet i Uranienborg kirke for å ta et siste farvel med Jan Werner Danielsen. Foto: Gisle Oddstad

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk