Hovedinnhold

I slekt med Elvis

- her er Norges ukjente Presley-familie

DRAMMEN/HORTEN (VG) At Elvis Presleys familie utvandret fra Skottland, er kjent. Men visste du at hans kone Priscilla Presley har norske aner? VG møtte den norske slekten.

Denne saken handler om:

Av KRISTINE ELSHAUG og ÅSHILD STØYLEN (foto) og ROGER NEUMANN (foto)
- For ti år siden ante vi ikke at vi var i slekt med Priscilla, forteller Anne Grete Leidland (29).
- For ti år siden ante vi ikke at vi var i slekt med Priscilla, forteller Anne Grete Leidland (29).
- Da jeg møtte moren til Priscilla i Norge, hadde hun med seg sin ektemann Paul Beaulieu. Etter det jeg vet, er dette bare Priscillas stefar. Rett etter at Priscilla ble født, døde nemlig hennes biologiske far i en flystyrt, forteller Terje Knutheim (55), som er tremenningen til Priscillas mor.

Hverken Anne Grete eller Terje er store fans av Elvis, tross slektskapet.

- Det er mye bra musikk, men det er ikke sånn at jeg går og kjøper en Elvis-plate og setter den på hjemme i stua. Plateutvalget med Elvis er heller labert hjemme hos oss, forteller Anne Grete.

- Jeg har heller aldri vært noen stor fan, innrømmer Terje, og legger til:

- Men Elvis var en fantastisk musikalsk begavelse. Bare så synd at han ikke klarte å takle suksessen personlig, og at det gikk som det gikk.

- Ja, hvis Elvis er død da?

- Det er han. Vi spurte nemlig foreldrene til Priscilla, og de bekreftet at Elvis ikke lever, avslører Anne Grete.

Vanlige mennesker

For tre år siden dro Terje Knutheim over til Los Angeles for å besøke sin amerikanske slekt.

- Jeg besøkte Ann og Paul Beaulieu. Selv om de bor i et eksklusivt område, var det som å være på besøk hos helt vanlige mennesker. Priscilla var på forretningsreise, så hun fikk jeg ikke møtt, forteller Terje.

Foreløpig er det bare foreldrene til Priscilla som har besøkt Norge, men Priscilla har uttrykt at hun fremdeles har veldig lyst til å reise hit sammen med dem. Ifølge deres norske slekt har de allerede planer om en ny tur til Norge.

- Priscilla er såpass A-kjendis at jeg vet ikke om hun ville vært interessert i å møte oss. Men det hadde jo vært litt kult å møtt henne en gang, synes Anne Grete.

Foreløpig må slektningene i Norge nøye seg med å se sin amerikanske slekt på TV.

- Hver gang Elvis eller Priscilla er i TV-ruta, så roper vennene mine: Nå er familien din på TV igjen. Vi har det mye moro med det, forteller Anne Grete.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk