Hovedinnhold

Elvira Nikolaisens plate flopper

SELGER DÅRLIG: Elvira Nikolaisen Foto: Jan Petter Lynau
SELGER DÅRLIG: Elvira Nikolaisen Foto: Jan Petter Lynau
Elvira Nikolaisens annetalbum «Indian Summer» har kun solgt 11 500 eksemplarer, ifølge plateselskapet Sony BMG. Av: Milda C. Melland og Camilla Bjørn

Det til tross for formidabel medieomtale og reklamekampanjer, da platen ble sluppet i våres.

11500 solgte av «Indian Summer» er en markant nedgang i forhold til Elviras suksessdebut «Quiet Exit», som solgte i overkant av 50000 eksemplarer. Utallige spillejobber, hyppig radiospilling og det gode platesalget ga Nikolaisen en inntekt på 1,3 millioner i debutåret, ifølge ligningen for 2006.

Nikolaisens manager Kathrine Synnes begrunner det labre salget med at musikkbransjen lider under dårlige tider.

- Vi synes ikke dette er et salgstall å skamme seg over. Dagens platemarked er synkende, og det tar tid å etablere en artist, sier Synnes til VG.

Musikksjef i P3 og forfatter av Turboneger-biografien Håkon Moslet er uenig.

- Hvis apparatet rundt Elvira sier de er fornøyd, så snakker de ikke sant. Dette er en stor nedtur. Mye av grunnen er at andre platen rett og slett er svakere enn den første, sier Moslet.

I tillegg til dårlig platesalg måtte Elvira avlyse norgesturneen sin tidligere i år, som følge av pollenallergi.

I sommer har Elvira fulgt sitt planlagte festivalprogram som består av tre konserter. Første stopp var Skralfestivalen i Grimstad 10. juli, etterfulgt av Midnattsrock i Lakselv 12. juli.

Elvira avslutter sin «sommerturné» med en vennekonsert under Dalane kulturfestival på Moi 23. august.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk