Hovedinnhold

Egil Kapstad er død

<p>BLE 76 ÅR: Musiker og komponist Egil Kapstad er død. Bildet er tatt i 1989.</p>

BLE 76 ÅR: Musiker og komponist Egil Kapstad er død. Bildet er tatt i 1989.

Bjørn Sigurdsøn, NTB Scanpix
Musiker og komponist Egil Kapstad er død, 76 år gammel.

Kapstads kone Hilde Hefte, bekrefter i en pressemelding at Kapstad gikk bort torsdag 13 juli.

Kapstad er en kjent komponist og har i mer enn 50 år vært en av de viktigste skikkelsene i norsk musikkliv. Han var aktiv i norsk jazzmiljø allerede på slutten av 1950-tallet. Fra begynnelsen av 1960-åra fram til i dag har han deltatt på mer enn 100 plateinnspillinger.

Les også: Komponist Egil Monn-Iversen er død

Kapstad var også kjent internasjonalt. Som arrangør og komponist var han aktiv innenfor en rekke sjangrer. Han har skrevet musikk til over 50 teaterstykker, fra Shakespeares «Kong Lear», Henrik Ibsens «Kongsemnerne» og Tennessee Williams’ «Glassmenasjeriet» til Klaus Hagerups «Kuler i solnedgangen».

Kapstad har komponert for symfoniorkester, kor, strykekvartetter, solofløyte, gitar og jazzgrupper av forskjellig størrelse. Sammen med Jan Erik Vold har Kapstad utgitt ti CD-plater. Han har også har vært programleder i radio og på TV.

Blant mange priser Kapstad har blitt tildelt, mottok han Spellemannsprisen for beste jazzalbum i 1989 og 1994.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk