Hovedinnhold

Bitt i øyet av huggorm

OSLO/LONDON (VG) Noen dager før Øyafestivalen klarte Even Magnet Johansen (35) det utrolige: å falle på en huggorm, som glefset til ham i øyet.

Denne saken handler om:

HOVEN: Even Johansen snublet over en huggorm og endte med å bli bitt i øyet. Her er Magnet på scenen på Øyafestivalen en liten uke etter bittet, og det venstre øyet var fortsatt rødt og hovent nok til at folk lurte på om han hadde slåss. Foto: Espen S. Hoen
HOVEN: Even Johansen snublet over en huggorm og endte med å bli bitt i øyet. Her er Magnet på scenen på Øyafestivalen en liten uke etter bittet, og det venstre øyet var fortsatt rødt og hovent nok til at folk lurte på om han hadde slåss. Foto: Espen S. Hoen
- Det var en klar invasjon av min intimsone, sier artisten om det usannsynlige opptrinnet - som skjedde etter festivalen Lost Weekend på Askøy utenfor Bergen.

Redd for slanger

Under Øyafestivalen i Oslo var det flere publikummere som bemerket hans røde og hovne venstre øye.

- Jeg så jo ut som om jeg hadde vært i slåsskamp. Og det hadde jeg på en måte også. Jeg tapte bare veldig, ler Even.

Lo gjorde han også etter møtet med huggormen - som ifølge ham selv var både voksen og hissig.

- Jeg fikk latterkrampe fordi det var så spesielt. Jeg er egentlig livredd for slanger. Dette er nok noe av det mest spennende jeg har opplevd noen gang, sier han og prøver å forklare hva som skjedde «den gangen han snublet på en huggorm» - som nå allerede er blitt en bra nachspielhistorie.

- Vi hadde vært og heiet på Madrugada og var på vei tilbake for å bli hentet i bil. Så snublet jeg og havnet altså face to face med en huggorm klar til hugg. Jeg landet rett på trynet - og den beit meg i øyet, eller i øyelokket. Det er jo uflaks å falle på en orm, men det var i alle fall flaks at ikke jeg ble bitt inne i selve øyet, sier Even, som fikk motgift på legevakten.

Nå går Magneten rundt og føler seg spesiell.

- Jeg føler meg som den utvalgte. Jeg har aldri før hørt om noen som er bitt i øyet av en huggorm, så jeg føler meg spesiell. Mer spesiell enn musikken noensinne har fått meg til å føle meg. I går ble Magnets siste album, «The Tourniquet», lansert i Storbritannia.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk