Hovedinnhold

Dr. Pepper skuffet over Guns 'N Roses

RASENDE: Axl Rose (innfelt) er ikke særlig fornøyd med Dr. Pepper om dagen. Foto: AP
RASENDE: Axl Rose (innfelt) er ikke særlig fornøyd med Dr. Pepper om dagen. Foto: AP
(VG Nett) Brusgiganten er overrasket over at rockebandet - med Axl Rose i spissen - truer med rettslige skritt.

Guns 'N Roses' advokater vurderer nemlig å saksøke Dr. Pepper for kontraktsbrudd.

Bakgrunnen for dette er et markedsføringsstunt fra tidligere i år, der brusgiganten gikk ut og lovet en gratis boks med brus til alle innbyggerne i USA dersom «Chinese Democracy» ble gitt ut i løpet av året.

Debuterte på tredjeplass

I vår kunne nok dette virke som en trygg måte å skaffe seg oppmerksomhet på, uten å risikere noen utlegg. Axl Rose har brukt over 14 år, 14 millioner dollar og et utall forskjellige musikere for å ferdigstille platen.

Men søndag ble platen gitt ut. I Norge og England gikk «Chinese Democracy» inn på andreplass, mens den debuterte på tredjeplass i USA.

Dr. Pepper sa de ville holde sitt løfte, og opprettet et skjema på nettsiden sin, der folk kunne registrere seg for å få en gratiskupong. Problemet var bare at nettsiden var nede stort sett hele tiden i løpet av de 24 timene folk kunne registrere seg.

Boblet over

Dette fikk naturlig nok de brustørste menneskene til å boble over, og Dr. Pepper gikk til slutt med på å forlenge fristen ytterligere. I tillegg opprettet de et eget telefonnummer der folk kunne ringe og registrere seg.

Advokatene til rockebandet har sagt de ønsker en unnskyldning fra brusgiganten.

- Vi er veldig skuffet over at Guns 'N Roses tar det som i utgangspunktet skulle være en morsom markedsføringsgreie alt for alvorlig, sier Dr. Pepper i en pressemelding, ifølge Rolling Stone.

- Vi fikk mye respons på stuntet, og har slukket tørsten til mange fans. Vi ønsker Guns 'N Roses lykke til videre, heter det videre, uten at de kommer med beklagelsen som bandet ønsker seg.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk