Hovedinnhold

Donkeyboy erobrer Danmark

Drammensbandet har solgt til dobbel platina

DANSK SUKSESS: Donkeyboy opplever om dagen en lignende suksess i Danmark som de gjorde i Sverige etter debutplata. Fra venstre Cato Sundberg, Thomas Drabløs, Alexander Garborg Ågedal, Peter Michelsen og Kent Sundberg (foran). Foto: Trond Solberg / VG
DANSK SUKSESS: Donkeyboy opplever om dagen en lignende suksess i Danmark som de gjorde i Sverige etter debutplata. Fra venstre Cato Sundberg, Thomas Drabløs, Alexander Garborg Ågedal, Peter Michelsen og Kent Sundberg (foran). Foto: Trond Solberg / VG
Sist gang ble Donkeyboy årets popsensasjon i Sverige. Nå opplever Drammensgjengen det samme i Danmark.

Donkeyboy startet 2012 med tre strake førsteplasser på den offisielle danske hitlisten med «City Boy». Nå har singlen passert dobbel platina i salg og er blant annet nedlastet over 30 000 ganger i nabolandet i sør.

- Det lover jo veldig bra uten at vi har satt våre føtter der. Det var danske P3 som først plukket den opp og satte den på topp rotasjon, siden fulgte de andre radiokanalene etter, sier Cato Sundberg til VG.

I helgen har Donkeyboy intensivert innsatsen i Danmark med pressebesøk og et par konserter, blant annet på Spotfestivalen i Århus.

- Vi har jobba hardt med live-pakka, rett og slett fordi den krever mye jobb. Det er vrient å overføre et såpass studioperfeksjonert lydbilde som det vi har til scenen, men jeg føler at det begynner å falle på plass. Noen ganger skulle man likevel ønske at det bare var å koble til en amp og gyve løs, sier Sundberg.

Tungt marked

I forrige runde, i forbindelse med debutplaten, var det svenskene som sendte Donkeyboy rett til topps på sine hitlister, men denne gangen har Sverige faktisk vært et tungt marked å følge opp debutsuksessen i. Dèt til tross for at Donkeyboy gjestet Skavlan i tiden rundt utgivelsen i vinter. Deres forrige besøk hos den norske talkshow-verten var nemlig den direkte foranledningen til at Donkeyboy-feberen eksploderte i Sverige.

Depper ikke

- I Sverige mangler vi denne gangen overraskelsesmomentet - det som vi har i Danmark nå. Hos Skavlan fremførte vi dessuten «Pull Of The Eye», ikke «City Boy». I etterkant ser jeg nok kanskje at «City Boy» hadde vært mer riktig, innrømmer Cato Sundberg.

Det er imidlertid ikke mye depping å spore hos Donkeyboy, selv om svenskene er litt tregere enn forrige gang. «City Boy» har solgt til trippel platina her hjemme, og både andresinglen «Pull Of The Eye» og albumet «Silver Moon» har passert platina. Det vanskelige andrealbumet er med andre ord også en suksess, kan Cato Sundberg konstatere, selv om han var rimelig nervøs før utgivelsen.

- Det har vært mange dårlige netter med lite søvn. Vi har jobba beinhardt med dette albumet og brukt alle sparepengene våre. Så ble det et halvår forsinket. Men vi er selv utrolig fornøyde med det. «Silver Moon» har mer dybde enn debuten, men samtidig er det også hits der, sier han.

- Hva med resten av Europa?

- Det er klart at vi har kjempelyst til å kjøre utlandet, men vi skjønner at det blir vanskelig. Siden sist har vi lært at det kan være veldig lang avstand mellom ord og handling, så vi har slutta å stresse med det. Jeg girer meg ikke så lett opp lenger og har fått en mer ro på det. Er man tålmodig, så går det til slutt!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk