Hovedinnhold

Hans-Erik Dyvik Husby slått konkurs

<p>KONKURS: Hans-Erik Dyvik Husby - her avbildet i Stuggudal der han spilte inn plate med Johnny Cash på norsk i 2013 - er slått personlig konkurs etter et krav fra Follo kemnerkontor.</p>

KONKURS: Hans-Erik Dyvik Husby - her avbildet i Stuggudal der han spilte inn plate med Johnny Cash på norsk i 2013 - er slått personlig konkurs etter et krav fra Follo kemnerkontor.

Foto: Øyvind Nordahl Næss, VG
Artisten og skuespilleren Hans-Erik Dyvik Husby (43) er slått konkurs.

Denne saken handler om:

Bakgrunnen for konkursen er et krav fra Follo kemnerkontor, opplyser bostyrer Thomas Christian Wangen i Advokatfirmaet Halvorsen & Co. til VG.

– Husby har samarbeidet godt og ønsker å bidra til å skaffe den nødvendige oversikten for ham selv og kreditorfellesskapet, sier Wangen til VG.

Bostyreren presiserer at arbeidet med boet er helt i den innledende fasen og at det fremdeles jobbes med å skaffe en oversikt over blant annet aktiva og passiva og antall kreditorer.

En midlertidig beretning vil bli fremlagt i forbindelse med skiftesamling den 9. mars. Da vil det også komme frem ytterligere informasjon, opplyser bostyrer Thomas Christian Wangen.

LES OGSÅ: Hank slår tilbake mot MGP-kritikerne: – Hipsterbjeffing

Hans-Erik Dyvik Husby er mest kjent som mangeårig vokalist og frontfigur under aliaset Hank von Helvete i rock-bandet Turboneger. Han forlot gruppen i 2009, blant annet etter å ha slitt med heroinavhengighet i flere år.

Dyvik Husby har alltid vært åpen om sine tidligere rusproblemer og har de siste årene jobbet aktivt med anti-russpørsmål.

De siste årene har han livnært seg som soloartist og skuespiller. Han fikk braksuksess i musikalen «Jesus Christ Superstar» i 2009, og spilte siden hovedrollen som Cornelis Vreeswijk i den svenske filmen med samme navn.

LES: Hank hentet kraft fra Utøya-overlevende

Etter tiden med Turboneger har han deltatt i flere tv-programmer, både uten og med musikalsk utgangspunkt. Blant annet har han deltatt i NRKs «Stjernekamp» og Melodi Grand Prix under artistnavnet Hank. Han har også gitt ut både plater og kokebøker.

Sist høst var han aktuell i teaterversjonen av «Selskapsreisen»-filmene i Malmö.

Hans-Erik Dyvik Husby har ikke besvart VGs henvendelser onsdag formiddag.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk