Hovedinnhold

Derfor døde Jan Werner

(VG Nett) Obduksjonsrapporten setter en endelig stopper for ryktene om at avdøde Jan Werner Danielsen (30) tok livet av seg.
FOLKEKJÆR: Jan Werner Danielsens død utløste en strøm av innlegg i kondolanseprotokollen som ble lagt ut på VG Nett. Foto: Stian Solum/VG
FOLKEKJÆR: Jan Werner Danielsens død utløste en strøm av innlegg i kondolanseprotokollen som ble lagt ut på VG Nett. Foto: Stian Solum/VG

Etter at den folkekjære artisten døde brått og uventet i fjor høst, startet rykteflommen om årsaken til dødsfallet. Selvmordsryktene kom familien for øre, og foreldrene og vennen Febe Rognstad gikk offentlig ut og avviste at Jan Werner tok sitt eget liv.

Se bildene:Jan Werners karriere

Jan Werner ble funnet død i sin leilighet i Oslo sentrum 29. september i fjor. Nå er den endelige obduksjonsrapporten klar, og den bekrefter at 30-åringen led en naturlig død, melder Se og Hør.

- Vi har fått vite at Jan Werners død skyldtes hjertesvikt, trolig som følge av en betennelse i bronkiene, kombinert med fysisk tretthet og utslitthet etter en periode med altfor hard jobbing, sier Jan Werners bror Henning Danielsen (35) til Se og Hør.

- En lettelse

Rett før helgen ble familien informert om innholdet i obduksjonsrapporten.

VGTV: Gripende farvel med Jan Werner - se video fra begravelsen

- Det har vært en lettelse å få denne rapporten. Selv om sorgen ikke blir mindre, er det likevel godt å få bekreftet det vi hele tiden har hevdet - nemlig at han døde på naturlig vis, sier Henning Danielsen som forteller at spekulasjonene rundt dødsfallet har vært en enorm belastning for familien.

Etter dødsfallet gikk Jan Werners nye album

«Stronger» rett til topps på VG-lista. Albumet har solgt over 100.000 eksemplarer.

Sjekk Jan Werners plasseringer på VG-lista her.

Flere tusen mennesker skrev en siste hilsen til Jan Werner i VG Netts kondolanseprotokoll.

Her kan du lese innleggene i protokollen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk