Hovedinnhold

De var Norges første boyband

Samleplate fra Drama - 20 år etter

Tenåringene i Drama var Norges første boyband og popidoler på 1980-tallet. Nå er de for første gang plateaktuelle på CD med 41 låter fra Drama, New Drama og Creation-tiden og en helt ny låt, «Hello».
HALV-DRAMA: Geir Olav B¸kestad, Per Kristian Indrehus og Per Arne Strandbakken utgj¸r halvparten av 80-tallsidolene i Drama. Gunnar Refsdal, Tomas Siqveland og Ole Jan Rimstad var ikke med da bildet ble tatt. Foto: Mattis Sandblad
HALV-DRAMA: Geir Olav B¸kestad, Per Kristian Indrehus og Per Arne Strandbakken utgj¸r halvparten av 80-tallsidolene i Drama. Gunnar Refsdal, Tomas Siqveland og Ole Jan Rimstad var ikke med da bildet ble tatt. Foto: Mattis Sandblad
- Dette er ingen gjenforening. Vi har ingen planer om å dra på turné igjen, men stiller gjerne opp på en eventjobb om noen spør oss.

Vi gir ut platen fordi vi selv til nå ikke har hatt tilgang til vår egen musikk som for over 20 år siden ble gitt ut på vinyl og kassetter.

Det sier Per Kristian Indrehus (41), vokalisten og mannen som skrev de fleste av Dramas slagere.

- Vi har ingen ambisjoner om å være popstjerner eller å bli populære nå. Det har vi vært.

Vi fikk nok heltedyrking på 80-tallet. Vi er heller ikke blitt miljøskadet av å ha bak oss en popkarriere, sier Geir Olav Bøkestad (38).

Album nr. 12

Drama var utrolig populære. De ga ut elleve album på 1980-tallet. Med samleplaten er dusinet fullt.

Bandet ble av VG-leserne kåret til årets artist i 1983 foran internasjonale stjerner som Rolling Stones, David Bowie, Paul McCartney, Michael Jackson og Carola.

- Å bli kåret av VG-leserne var et høydepunkt for oss. Vi var jo skoleelever mellom 14 og 16 år da vi begynte i 1981.

Vi ble sammenlignet med Wham. Vi var ungdommer som spilte popmusikk for ungdom og hadde en meget stor, trofast fanskare. På den tiden var det én TV-kanal, og vi var et slags husband i ungdomsprogrammet «I ruta» og fikk spille i «Halv sju», minnes Per Arne Strandbakken (39).

- Hjembyen Larvik var som en friscene for oss der vi kunne være vanlige ungdommer. Med en gang vi kom utenfor bygrensene, ble det kaos med hundrevis av fans rundt oss og mye styr. Vi var jo tenåringsidoler som guttedrømmen hadde gått i oppfyllelse for, sier Indrehus.

- Det gikk i perioder litt ut over skolegangen. Jeg husker jeg hadde 126 fraværsdager på ett år, men jeg tror ikke karakterene bar så mye preg av det. Når vi var på skolen, var vi ekstra motivert. Vi opplevde jo så mye i tillegg, sier Bøkestad, som nå bor i Sverige og jobber med musikk.

Flyktet fra fansen

- Et av våre musikalske høydepunkter var da vi spilte for to utsolgte hus i Grieghallen i Bergen. Vi måtte smugles ut kjellerveien etter konsertene. Vi måtte flykte fra fansen.

Men. På vei tilbake til hotellet oppdaget noen fans oss, og plutselig var det hundrevis av fans som løp etter oss. Vi klarte heldigvis å komme inn på hotellet i tide, sier Indrehus.

- Mange gutter syntes det var flaut å være Drama-fan, men vi hadde mange skap-Drama-fans som nå tør å stå frem og si at de likte oss, sier Geir Olav Bøkestad.

Alle tre er enige om at «Daydreamer» er den mest typiske Drama-låten fra karrieren deres.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk