Hovedinnhold

- Frykter COOP-søksmål

Gatas Parlament + Hopalong Knut = Den nye røde fare!

RØD FARE: Elling Borgersrud, Kristin Jensen og Martin "Don Martin" Raknerud gjorde endelig noe med forelskelsen mellom Hopalong Knut og Gatas Parlament. Foto: Endre Alsaker-Nøstdah
RØD FARE: Elling Borgersrud, Kristin Jensen og Martin "Don Martin" Raknerud gjorde endelig noe med forelskelsen mellom Hopalong Knut og Gatas Parlament. Foto: Endre Alsaker-Nøstdah
TRONDHEIM (VG Nett) Gatas Parlament og Hopalong Knut har slått seg sammen, og heter nå Samvirkelaget. Det navnet kan de takke Gerd Liv Valla og Ingunn Yssen for.

Denne saken handler om:

Samarbeidet mellom det trønderske nimanns-orkesteret Hopalong Knut og Gatas Parlament-trioen Martin "Don Martin" Raknerud og Borgersrud-brødrene Aslak og Elling begynte for to år siden.

VGTV:Lover nakne og svette kropper - og skylder på Yssen og Valla!

De mener selv det var på høy tid at det kom noe mer enn sporadisk låtskriving ut av samarbeidet.

- Vi er to band som har vært forelsket i hverandre veldig lenge, sier Don Martin til VG Nett.

- Det begynte egentlig med en låt, og så flørta vi litt på scenen og opptrådte sammen, før vi tenkte at nå lager vi en plate. Og det er det vi har gjort i januar, forteller Kristin Jensen.

- Blir helt utrolig

Det planlagte Samvirkelaget-albumet kommer i løpet av få måneder, men gjengen vil ikke røpe om det, i kjent Gatas Parlament-stil, er selveste 1.mai som er satt som slippdato.

- Nei, det er for tidlig å si ennå. Men vi er svangre med en plate som vi tror blir best. Genmaterialet er så bra at barnet vårt må bli helt utrolig, sier Elling Borgersrud.

Arbeidstittelen på bandkollektivet var Arbeiderbevegelsen, men det satt saken om Ingunn Yssen og Gerd Liv Valla en stopper for.

- Jeg leste i avisa at saken om Yssen og Valla har svekket arbeiderbevegelsen. Arbeidstittelen på bandet vårt var nettopp Arbeiderbevegelsen, men da vi hørte dette måtte vi bytte navn til Samvirkelaget, sier Borgersrud.

- Dere er ikke redde for å bli saksøkt av COOP, da?

- Jo, litt. Det er klart at det er mange problemstillinger ved å velge det navnet, men det tar vi som det kommer, sier Jensen.
- Men hvorfor skulle de saksøke oss? Jeg har jo vært i COOP-butikken på Tøyen flere ganger, ingen var fiendtlige da, legger Don Martin til.

Informasjonssjef Bjørn V. Kløvstad i COOP/Samvirkelaget synes navnet er morsomt, men tror det kan by på et lite problem for den nye gruppen.

- Vi synes dette bare er hyggelig, men det lille problemet de kan få er at de har mye å leve opp til, sier han til VG Nett.

- Det er mye historikk, tradisjon og suksess bak Samvirkelaget, vi er en populær bedrift, legger han til.

by:Larm-fans

Torsdag kveld spiller de for første gang låtene for et publikum på utestedet Storås i Trondheim, og selv om konserten ikke er på en av by: Larm-scenene, har bandet et godt forhold til arrangementet.

- Vi (Hopalong Knut) har tidligere spilt på by: Larm, og jeg jobber der i år, så vi er veldig positivt innstilt, sier Jensen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk