Hovedinnhold

Blogger erklærte seg skyldig i Guns N' Roses-lekkasje

PLATA FLOPPER: Guns N'Roses nye plate selger ikke som forventet. Foto: EPA
PLATA FLOPPER: Guns N'Roses nye plate selger ikke som forventet. Foto: EPA
(VG Nett) Mannen som har vært tiltalt for å ha lekket ni Guns N' Roses-låter før plateslippet, møtte i retten i Los Angeles i går.

FBI arresterte 27 år gamle Kevin Cogill i august i år mistenkt for å ha lekket ni låter fra det da ulanserte albumet til «Guns N' Roses. Låtene ble lagt ut i mannens blogg i juni, men ble senere fjernet.

Da mannen i går møtte i retten, erklærte han seg skyldig i brudd på opphavsretten, skriver nyhetsbyrået AP.

Ni av 14 låter

Cogill innrømmer å ha lekket ni av de totalt 14 låtene på det lenge etterlengtede albumet «Chinese Democracy», men det er fortsatt ikke kjent hvordan han fikk tak i låtene lenge før plateslippet, som fant sted for få uker siden.

Mannen - en eks-ansatt i plateselskapet Universal -
har tidligere uttalt til pressen at han ikke frykter å bli dømt.

- Jeg er ikke så bekymret for det. Det er en gråsone ettersom sangene ikke var til nedlasting og at det ikke var det ferdige produktet. Vi er ikke sikre på hvem som eier opptakene. Jeg tror jeg overlever dette, uttalte bloggeren til Rolling Stone etter FBI-avhøret tidligere i høst.

Når bloggeren nå har innrømmet skyld, ligger det an til at han blir idømt prøvetid, skriver AP. Han forplikter seg til å samarbeide med etterforskerne videre. Ennå gjenstår det å se det endelig utfallet av saken.

Labert salg

Til tross for at fansen har måttet vente tålmodig i de 14 årene Axl Rose og co brukte på å lage det nye albumet, har ikke platesalget tatt av.

Les også:Albumet flopper

«Chinese Democracy» var ute av Topp 10-listen i Storbritannia etter bare en uke. Plata klarte heller ikke å debutere høyere enn på en tredjeplass på Billboard-luista i USA. Albumet ligger denne uken på en 27. plass på VG-lista.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk