Hovedinnhold

Blir aldri lei superhiten

TAKKNEMLIG: David Coverdale er glad han fikk sjansen som vokalist i Deep Purple i 1973. Foto: AP
TAKKNEMLIG: David Coverdale er glad han fikk sjansen som vokalist i Deep Purple i 1973. Foto: AP
(VG Nett) Med låten «Here I Go Again» gikk David Coverdale (57) for første gang til topps på Billboard Hot 100-listen.

Det har gått 22 år siden Whitesnake-vokalisten kunne juble for listetoppen i 1987, men Coverdale er fortsatt like glad.

- Blir du ikke lei av låten?

Tid på fansen

- Ikke i det hele tatt. Den sangen handlet i utgangspunktet om slutten på det første ekteskapet mitt, men jeg vet at den har en rekke forskjellige betydninger for mine fans, sier David Coverdale til VG Nett på telefon fra USA.

Se «Here I Go Again» her!(VG Nett er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne sider)

COME TASTE THE BAND: Dette ble den siste platen med Deep Purple for David Coverdale. Foto: Wikipedia
COME TASTE THE BAND: Dette ble den siste platen med Deep Purple for David Coverdale. Foto: Wikipedia

Og nettopp fansen er noe av det som betyr mest for Coverdale. Han bruker selv mye tid på chatterommene på Whitesnakes egne hjemmesider.

- Da jeg startet whitesnake.com fikk jeg plutselig sjansen til å komme i kontakt med fansen min på en helt ny måte. Det var utrolig å høre de forskjellige historiene om hvordan mine sanger har blitt brukt i bryllup, eller hjulpet mennesker gjennom en vanskelig periode, forteller Coverdale.

- Det er jeg veldig ydmyk overfor, legger han til.

Ukjent

Briten var fullstendig ukjent da han ble hentet til Deep Purple for å erstatte vokalisten Ian Gillan i 1973. Året etter opptrådte den da 22 år gamle David Coverdale foran over 200.000 publikummere på sin første USA-turné.

- Det er en fantastisk reise som jeg fortsatt er med på. Jeg klarer ikke å utrykke min takknemlighet overfor det motet gutta i Deep Purple viste da de satset på meg - en helt ukjent gutt. Det var en fantastisk mulighet for meg, mener han.

VG Nett-leser:- Coverdale fant vel nærmest opp «hair metal», så jeg tror nok at han vil bli husket lenge!

Coverdale holdt sammen med Deep Purple i tre suksessrike år, men til slutt gikk bandet fra hverandre i 1976 - før Tommy Bolin døde av heroinoverdose.

- Det var som å gå på den beste skolen du kan tenke deg. Jeg var en ivrig student, som lærte meg gode ting, og ikke fullt så gode ting, forteller briten, som gjorde amerikaner av seg for to år siden, og har dobbelt statsborgerskap.

PS! Whitesnake spiller hele fire ganger i Norge neste måned. I Sandnes, Bergen, Trondheim og Larvik.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk