Hovedinnhold

Slår tilbake mot penisryktene med nakenvideo

TAR DEN HELT UT: Lady Gaga sparer ikke på kruttet i sin nye musikkvideo «Telephone». Faksimile: ladygaga.com
TAR DEN HELT UT: Lady Gaga sparer ikke på kruttet i sin nye musikkvideo «Telephone». Faksimile: ladygaga.com
(VG Nett) Lady Gaga (23) blotter underlivet når hun og Beyonce spiller kvinnelige giftmordere i musikkvideoen til «Telephone».

Denne saken handler om:

Før helgen kom musikkvideoen til den eksentriske popstjernen Lady Gagas nye singel, «Telephone», hvor hun også har med seg Beyonce som medsammensvoren.

Handlingsforløpet er noenlunde som følger: En bh-løs Lady Gaga blir eskortert inn i et kvinnefengslel og strippet for alle klær, i en åpningsscene som nærmest er en blåkopi av «Nattsvermeren»-regissøren Jonathan Demmes debutfilm «Canned Heat» fra 1974.

I denne scenen slår popstjernen tilbake mot onde tunger som har hevdet hun er hemafrodit.

- Jeg sa jo at hun ikke hadde penis, sier en av de innsatte i musikkvideoen, mens Gaga eksponerer et sladdet underliv.

EKSENTRISK: Lady Gaga heter egentlig Stefani Joanne Angelina Germanotta. Foto: REUTERS
EKSENTRISK: Lady Gaga heter egentlig Stefani Joanne Angelina Germanotta. Foto: REUTERS

Rapportert for drøy

Det ble først rapportert av Fox News at musikkvideoen var for drøy for MTV, og at de ikke kom til å vise den. Dette har senere blitt avkreftet av MTV selv.

Resten av musikkvideoen, som Lady Gaga har vært med på å skrive selv, fortoner seg også som et popkulturelt referansemaraton - der det nikkes til alt fra Quentin Tarantino til «Thelma & Loise».

Les også:Lady Gaga digger norsk designer

Referansemaraton

Etter en del dansing iført truse og bh, blir Lady Gaga kausjonert ut av en Beyonce som ligner mistenkelig mye på Betty Page. De drar so ut på en «Thelma & Louise»-aktig biltur i en sjokkgul Chevrolet Silverado, også kjent som «Pussy Wagon» - den samme bilen som «The Bride» kjørte rundt med i «Kill Bill».

Musikkvideoen blir så avsluttet med at det nykomponerte popparet giftmyrder en hel kafé full av intetanende gjester - en kafé som for øvrig er identisk med den Tarantino har som scenografisk rød tråd i «Pulp Fiction».

Artikkelen fortsetter bildet.

GIFTIG: Lady Gaga og Beyonce giftmyrder intetanende kafégjester. Faksimile: ladygaga.com
GIFTIG: Lady Gaga og Beyonce giftmyrder intetanende kafégjester. Faksimile: ladygaga.com


Tarantino-idé

Den ni minutter lange videoen er regissert av svensken Jonas Åkerlund, som også står bak flere kontroversielle musikkvideoer; blant annet «Smack My Bitch Up» av The Prodigy og Rammsteins «Pussy». Svensken regisserte også Lady Gagas musikkvideo til singelen «Paparazzi» - hvor hun blir drept av «True Blood»-vampyren Aleksander Skarsgård.

Les også:Skrev autograf på penis

Ifølge Gigwise var det Quentin Tarantino selv som gav Lady Gaga ideen om å bruke «Kill Bill»-bilen i musikkvideoen hennes.

Se Lady Gagas historikk på VG-lista!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk