Hovedinnhold

Avslører Chuck Berrys albumplaner

<p>GRUNNLA «DUCKWALK»: Både vår egen Petter Baarli og AC/DC-sjefen Angus Young aper etter Chuck Berry når de gjør «duckwalk» på scenen. Her er sjefen sjøl under en konsert i 1981.</p>

GRUNNLA «DUCKWALK»: Både vår egen Petter Baarli og AC/DC-sjefen Angus Young aper etter Chuck Berry når de gjør «duckwalk» på scenen. Her er sjefen sjøl under en konsert i 1981.

Foto: Novovitch, AFP
En av rockens grunnleggere hadde planer om å gi ut sitt første album på 38 år. Nå har familien lettet på sløret.

Chuck Berry døde lørdag etter å ha tjent rocken i godt over 60 år. På hans 90-årsdag i høst overrasket Chuck Berry fansen ved å annonsere at han hadde planer om å gi ut et nytt album med tittelen «Chuck» i 2017.

Chuck var gitarkongen: Norske gitarister hyller Chuck Berry

Planene er ikke lagt til side selv om rockeren har gått ut av tiden. Berrys familie har sendt ut en uttalelse om platen etter å ha fått mange henvendelser om hva som kommer til å skje med den. Det skriver TMZ.com.

<p>HYLLES I HJEMBYEN: Statuen av Chuck Berry i St. Louis, Missouri bærer preg av rockekongens bortgang.</p>

HYLLES I HJEMBYEN: Statuen av Chuck Berry i St. Louis, Missouri bærer preg av rockekongens bortgang.

Foto: Michael B. Thomas, AFP

– Å jobbe med denne platen de siste årene har gitt Chuck masse glede og tilfredsstillelse. Selv om vi har det tungt nå, vet vi at Chuck ikke hadde noe sterkere ønske enn å få platen ut, og vi kan ikke tenke oss noen bedre måte å feire hans 90 år i live gjennom musikken.

– Planene har vært på trappene i noen måneder og i samarbeid med våre venner i Dualtone Records har vi bestemt oss for å slippe detaljer og musikk fra den kommende utgivelsen denne uken.

Kommentar: Alle rockegitaristers far

Berry har ikke gitt ut noe nytt studioalbum siden «Rock It» fra 1979. Berry har skrevet en lang rekke låter som må klassifiseres som soleklare rocknroll-klassikere, men toppet ikke listene i USA før i 1972 med låten «My Ding-A-Ling», som handler om, vel, ja du vet.

TMZ melder mandag at det er bekreftet at Chuck Berry døde av naturlige årsaker, og at han ikke vil bli obdusert.

En lang rekke prominente musikere, blant annet Mick Jagger og Bruce Springsteen har hyllet Chuck Berry etter dødsfallet ble kjent. Også tidligere presidenter har vist ham den siste ære.

Barack Obama har skrevet sin hilsen på Twitter.

Tidligere president Bill Clinton, som Chuck Berry spilte for under innsettelsesseremonien to ganger, har sendt ut en pressemelding på vegne av seg og Hillary Clinton.

– Hillary og jeg har elsket Chuck Berry så lenge vi kan huske. Mannen var helt umulig å skille fra musikken  - begge var en soleklar del av den amerikanske kulturen. Han fikk beina våre til å bevege seg og hjertene til å glede seg. Og på veien endret han landet vårt og populærmusikkkens historie, heter det blant annet i uttalelsen i følge LA Times.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk