Hovedinnhold

Ane Dahl Torp går berserk i ektemannens video

Jazztrompetist Sjur Miljeteig (39) innrømmer at det er juks å benytte seg av kona Ane Dahl Torp (38) i musikkvideoen som promoterer hans første soloplate.

Miljeteig har lenge nytt anerkjennelse som en av landets ypperste blåsere. Men først nå debuterer han som soloartist - og bruker sin mer berømte skuespillerkone i videoen til låten «I've Been Here Before She Said».

- Ja, det må det være lov å si at det er litt juks. Det er jo en fordel jeg drar nytte av, medgir Miljeteig.

- Jeg synes det er helt riktig av ham. Hvis han hadde hatt med en annen dame i videoen, som like gjerne kunne vært meg, hadde jeg nok blitt sur, sier Ane Dahl Torp.

Hun har erfaring med musikkvideoformatet fra før, i Kaizers Orchestras «Hjerteknuser» og i WE-slageren «Catch Electrique» fra 2004.

Sistnevnte video var endog avgjørende for at de to i dag er et ektepar.

- Det var via WE-videoen jeg første gang ble oppmerksom på at Ane var en karakter som eksisterte i verden, forteller Miljeteig, som nå kan bokføre seks års ekteskap og to barn med den selvsamme karakteren.

EKTEFOLK OG EKTE PARTNERE: Sjur Miljeteig og Ane Dahl Torp legger mer jobb i forholdet i høst - bokstavelig talt. Foto: Therese Alice Sanne
EKTEFOLK OG EKTE PARTNERE: Sjur Miljeteig og Ane Dahl Torp legger mer jobb i forholdet i høst - bokstavelig talt. Foto: Therese Alice Sanne


4. oktober slipper han albumet «It's Funny How Things Happen At Particular Times». Til en viss lettelse for hans kone, som melder om heftig deadlinestemning på hjemmebane.

- Men jeg synes det er utrolig stas med platen hans. Og så er det deilig at jeg genuint synes den er ordentlig bra, sier Ane Dahl Torp.

Hun erklærer at hun ikke har spesielt peiling på musikk, og er heller ingen god lytter.

- En gang prøvde jeg meg på en kvalifisert tilbakemelding som skar seg helt: «Kanskje det var litt vel langt trompetspill på den ene sangen?», ler hun.

Ekteparet har flere samarbeidsprosjekter denne høsten; blant annet skal de sammen fremføre Arne Garborgs «Haugtussa» ved Det Norske Teatret. Men de tror ikke det er farlig farvann for et kunstnerektepar å jobbe sammen.

- Næh, alle ektefolk jeg kjenner i lignende situasjon har endt opp sånn uansett. Jeg har tenkt at det er litt skummelt, litt Yoko Ono-aktig, men egentlig gjør det ting lettere, mener Miljeteig.

Videoinnspillingen var imidlertid utfordrende for Ane Dahl Torp.

- Det var en krevende teknisk øvelse. Det er primært to tagninger på åtte sekunder hver, som så avspilles veldig sakte, forteller Miljeteig.

- Det er noe av det vanskeligste jeg har vært med på. Når alt skal skje i løpet av åtte sekunder som så skal strekkes ut til halvannet minutt er det ikke mye spillerom underveis, og alt må sitte, sier hun.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk