Hovedinnhold

Stemmeløs Morten stoppet a-ha-konsert

Første konsertavlysning på 24 år

SYK: Morten Harket (50) - her på en konsert i fjor. Foto: Simen Grytøyr Foto:
SYK: Morten Harket (50) - her på en konsert i fjor. Foto: Simen Grytøyr Foto:
(VG Nett) Morten Harket (50) sliter med stemmen og måtte avlyse gårsdagens konsert i Hessentag i Tyskland.

Denne saken handler om:

Harket, som sammen med resten av bandet befinner seg på avskjedsverdensturné, har pådratt seg en virusinfeksjon i halsen og har mistet stemmen.

- Vi håper å kunne erstatte gårsdagens konsert med et nytt show søndag. Det er det vi har fokus på nå, sier manager Harald Wiik til VG Nett.

Håper på Kiel i morgen

Planen er at a-ha skal gå på scenen i Kiel i morgen kveld, tirsdag.

- Vi tror det går sin gang og at vi ikke trenger å avlyse flere konserter, men vi må selvsagt se an tilstanden, sier Wiik.

Bandet melder selv på Twitter: «Morten har det bra, men mangler stemme. Vi tror han skal være i fin form igjen før Kiel.»

Ikke avlyst på 24 år

Bare drøyt to måneder har gått siden Harket sist slet med stemmen i Sør-Amerika. Likevel hører det med til sjeldenhetene at den norske trioen må kansellere.

Les også: Morten: - Underlig å stå på scenen uten stemme

- Vi hadde noen problemer i Sør-Amerika, men a-ha har ikke avlyst en konsert siden 1986. Men Morten kan som alle andre få en virusinfeksjon. Det er det umulig å gardere seg mot, mener Wiik.

Manageren tror at det var en utendørskonsert i forrige uke som har satt sitt preg på vokalisten.

- Problemet har nok oppstått på grunn av trekk. Mortens vokalprestasjoner er så krevende at han blir ekstra sårbar, sier Wiik og legger til at Harket har blitt sjekket av spesialist.

Fansen trøster

Også under lørdagens konsert i Trier slet a-ha-vokalisten med stemmen - men han fullførte. På bandets hjemmesider har det kommet mange kommentarer fra gjester som likevel skryter av konsertopplevelsen til tross for Harkets problemer.

- Man vi jo helst gjennomføre som planlagt, men Morten er bedre nå, så vi håper å få til en erstatningskonsert søndag og at vi slipper a avlyse flere show.

Les også: Skal kjempe om a-ha-millioner på VG-lista

LESERNES BESTE A-HA-OPPLEVELSER

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Få underholdningsnyheter på Facebook

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk