Hovedinnhold

Nyutgivelser fra a-ha: - En stor gavepakke for fansen

Varsler en ny, stor nyhet i kveld

<p>AVSKJEDSKONSERT: Morten Harket (midten) Magne Furuholmen (t.v.) og Paul Waaktaar-Savoy i Oslo spektrum 4. desember 2010.</p>

AVSKJEDSKONSERT: Morten Harket (midten) Magne Furuholmen (t.v.) og Paul Waaktaar-Savoy i Oslo spektrum 4. desember 2010.

Foto: Knut Erik Knudsen, VG
I 295 dager har a-ha hatt nedtelling til en 30-årsmarkering på sin offisielle Facebook-side. Torsdag er det klart at det kommer en nyutgivelse av «Hunting High And Low» - og de lover mer.

Denne saken handler om:

Fansen har spelkulert rundt nedtellingen i sosiale medier. Enkelte trodde det ville være en gjenforening, mens andre gjettet på ny turné og plate.

Torsdag formiddag ble det klart at det man har tellet ned til med emneknaggen #aha30 blant annet er en nyutgivelse av «Hunting High And Low», som kom for 30 år siden.

Torsdag kveld ble det klart at «den store nyheten» som ble lovet, var at a-ha gjenforenes for en festivalopptreden på Rock in Rio til sommeren.

For å feire 30-årsjubileet for plata, vil det komme en «Super Deluxe Edition» i juni, som er remastret og fylt med bonusmateriale, ifølge pressemeldingen på bandets Facebookside.

Deretter vil det også komme luksusutgaver av «Stay On These Roads», «East of the Sun, West of the Moon» og «Memorial Beach».

Også LP-utgaver av «Hunting High And Low» og «Scoundrel Days» loves.

<p>TIDLIG: Magne Furuholmen, Morten Harket og Paul Waaktaar-Savoy.<br/></p>

TIDLIG: Magne Furuholmen, Morten Harket og Paul Waaktaar-Savoy.

Foto: SVEIN OPPHEIM

VGs musikkekspert Stein Østbø mener at noen kan ha ventet seg noe mer enn nyutgivelser.

– Det er slett ikke uventet at det kommer noe rett foran 30-års jubileumet til a-ha. De har alltid vært flinke til å melke sin egen katalog for ulike territorier i verden, og for a-ha fans er dette en stor gavepakke. Men når de slår på stortromma og varsler så store nyheter, hadde nok mange forventet noe mer enn reutgivelse, sier han.

Denne offentliggjøringen er den første av to. «Flere, større nyheter kommer klokken 22.00», varsles det torsdag formiddag.

– Kanskje gjenforeningen kommer da? Kanskje det blir en minnekonsert hvor a-ha spiller «Hunting High or Low» fra a til å. Det er vanskelig å si hva det blir, men jeg vil tippe at det er en lignende nyhet. Og det hadde vært gledelig hvis de gjør noe slik 30 år etter at debutalbumet kom ut, sier Østbø.

– Det høres for meg ut som de har tenkt å spille sammen i en eller annen sammenheng. Men jeg tror ikke nødvendigvis de skal reise ut på turne, sier musikkanmelder i VG, Morten Ståle Nilsen.

– Når de slår såpass på stortromma, bør nyheten være noe mer enn at de skal utgi noen gamle plater på nytt, sier han.

Det var i 1982 Magne Furuholmen, Paul Waaktaar-Savoy og Morten Harket ble medlemmer av a-ha.

A-ha har hatt 18 låter og 15 album inne på VG-lista. Åtte låter nådde 1.-plass og «Take On Me» lå 27 uker på singellista.

I 29 år var de det eneste norske bandet med en nummer én hit i Storbritannia, men i august gratulerte Furuholmen Nico & Vinz med å ha tatt over stafettpinnen etter «The Sun Always Shines on TV» med «Am I Wrong».

I 2010 hadde a-ha avskjedsturné, med finale i Oslo spektrum på dagens dato. Konserten fikk en 6-er på terningen fra musikkanmelder Østbø. Bandet ble også gjenforent for en opptreden på minneseremonien for 22. juli i spektrum året etter.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk