Hovedinnhold

Melankolsk farvel

a-ha: «Butterfly, Butterfly (The Last Hurrah)» (single)

(Warner Music)

Denne saken handler om:

Ringen er sluttet når a-ha tar farvel etter 25 år i bransjen på samme måte som de entret den internasjonale pop-arenaen.

"Butterfly, Butterfly (The Last Hurrah") har nemlig et klart slektskap til "Take On Me", selv om tempoet er dratt betraktelig ned. Signaturen er imidlertid ikke til å ta feil av. Åpningen er synth-tung og svevende og er breddfull av klassisk aha-melankoli, mens bassen bærer låta frem med sløy disco-beat under Morten Harkets klokkeklare, lengselsfulle stemme.

Vemodet over den siste høsten i a-has historie forsterkes gjennom atmosfæren i deres aller siste nye låt. Det virker bare rett og rimelig, og ikke minst verdig, at det er landets kanskje fineste pop-komponist noensinne, Paal Waaktaar-Savoy, som har skrevet "Butterfly, Butterfly" (The Last Hurrah") - en svanesang som bare vokser og vokser ved flere gjennomlyttinger.

Singlen kommer i salg den 5. juli og inngår på samleplaten "25" som blir utgitt en gang i høst. 5. juli dukker det for øvrig også opp deluxe-utgaver av guttas to første album, "Hunting High And Low" og "Scoundrel Days". Vi både gleder og gruer oss til det som ifølge a-ha selv blir trioens aller siste konserter noensinne, de utsolgte salene i Oslo Spektrum den 2., 3. og 4. desember.

STEIN ØSTBØ

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk