Hovedinnhold

Erobret Paris - med sår hals

PARIS (VG) a-ha tok et fullstappet Casino de Paris med storm i går kveld.

Denne saken handler om:

Morten Harket fikk god hjelp av publikum på flere av låtene, og det kunne han trenge: a-ha-vokalisten hadde nemlig halsinfeksjon.

- Morten har halsinfeksjon, og han er for sjenert til å spørre dere om hjelp, men ikke sjener dere for å hjelpe ham, sa Magne Furuholmen til publikum i den fullsatte salen, som rommet 1100 personer.

Det var ingen tvil om Furuholmen snakket sant, Harket måtte gjentatte ganger låne bort mikrofonen til publikum. Han takket også publikum for innsatsen, for de tok virkelig Furuholmens oppfordring på alvor.

Men selv med Mortens påstått såre hals, fikk det franske publikumet i går virkelig et bra show av a-ha. Bandet og korist Anneli Drecker sprudlet av overskudd på scenen.

Furuholmen insisterte til og med på å snakke fransk og gjorde det med et sjarmerende hell. Publikum takket med å reise seg fra setene fra første sang og ble stående gjennom 19 låter. Paris er en av de viktigste stoppestedene på bandets Europa-turne´, som ble innledet på Ullevaal stadion 8. juni. Hittil har platen solgt 400 000 i Europa.

a-has siste album, «Lifelines», har i løpet av et par uker solgt 32 000 eksemplarer i Frankrike. Målet er selvfølgelig å komme opp i den størrelsesorden som bandet gjorde med «Take on me» i Frankrike 1986.

Albumet solgte i to millioner og bandet fylte Paris' største konsertarena, Bercy.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk