Hovedinnhold

Disse kjemper om a-ha-millionene

A-HA-DUELLER: Shining, Hanne Hukkelberg, Moddi, Adjagas, Casiokids, Lars Vaular, Susanne Sundfør og Pink Robots er alle med i kampen om én million kroner. Foto: Alexander Benjaminsen/Kristian Helgesen/Daniel Mikkelsen/Universal/VG/Scanpix
A-HA-DUELLER: Shining, Hanne Hukkelberg, Moddi, Adjagas, Casiokids, Lars Vaular, Susanne Sundfør og Pink Robots er alle med i kampen om én million kroner. Foto: Alexander Benjaminsen/Kristian Helgesen/Daniel Mikkelsen/Universal/VG/Scanpix
Fire av disse artistene får ta med seg hver sin a-ha-million hjem fra VG-lista Topp 20-showene i sommer. Du avgjør hvem de heldige blir.

Denne saken handler om:

De siste ukene har de tre a-ha-medlemmene Magne Furuholmen, Morten Harket og Paul Waaktaar-Savoy sammen med seks jurymedlemmer arbeidet seg gjennom en liste på førti navn - og skåret den ned til åtte heldige finalister.

- Det var overraskende sammenfallende reaksjoner og entusiasme på en god del av dem - og så var det en del delte meninger på en del, avslører Magne Furuholmen om utvalget de har gjort.

- Ble det høylytte diskusjoner?

- Ja, høylytte diskusjoner er det bestandig, svarer Furuholmen og ler.

VG-lista på Facebook - bli medlem her!

Fire dueller

Det er i forbindelse med bandets avskjedsturné dette året, at a-ha har besluttet å dele ut «a-ha-stipendet» - penger som skal hjelpe norske artister på vei mot en internasjonal karriere.

De åtte utvalgte finalistene møtes til dueller på hver sine VG-lista Topp 20-show i løpet av sommeren. Ved hjelp av avstemninger på SMS og på VG Nett uken i forkant av duellene, skal millionvinnerne kåres.

Først ut er Shining og Hanne Hukkelberg - som duellerer på VG-lista Topp 20-showet på Rådhusplassen 18. juni.

Den 30. juni står Susanne Sundfør og Pink Robots på scenen i Stavanger.

7. juli i Trondheim er det duket for oppgjør mellom Adjagas og Moddi, før den siste millionen deles ut i Bergen den 14. juli - når Lars Vaular kjemper mot Casiokids.

Annonseplass

Foruten millionen, som skal benyttes til karrierefremmende aktiviteter, får vinnerartistene også annonseplass i VG verdt én million kroner.

I tillegg får de en invitasjon til å opptre under en av a-has stadionkonserter i løpet av høsten - når a-ha tar avskjed.

Konsertene holdes i Oslo 21. august, i Bergen 28. august, i Trondheim 4. september og i Kristiansand den 11. september.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk