Hovedinnhold

Det nye a-ha-albumet ferdig

a-ha ut av studioet

a-ha er ferdige med den fysiske innspillingen av sitt nye album - oppfølgeren til comebacket «Minor Earth, Major Sky», som ble utgitt i april 2000.

Denne saken handler om:

Nylig hadde a-ha en fotosession i Oslo Nye Teater med tyske Olaf Heine, som har jobbet med navn som Sheryl Crow, Marilyn Manson og Iggy Pop.

a-ha-gutta var for anledningen dresset opp av designeren Oliver Kresse, som også utstyrte bandet med klærne de brukte på scenen i fjor.

Mye gjenstår

Planen er at hele albumet skal foreligge ferdig mikset og mastret, med omslag og det hele, i april, temmelig nøyaktig to år etter at «Minor Earth, Major Sky» ble lansert i Paris.

Apparatet rundt Morten Harket, Magne Furuholmen og Paul Waaktaar Savoy understreker imidlertid at mye gjenstår før man er i mål.

- Albumet reflekterer forhåpentlig at dette er en ambisiøs innspilling. Personlig føler jeg at jeg har skrevet mine beste låter noensinne, sier Furuholmen på bandets egen hjemmeside.

Miksingen - som sannsynligvis blir gjort av Michael Brauer i New York - og mastringen gjenstår. Det samme gjelder hvilke låter som skal plukkes ut, både til albumet og som singler.

Det er verdt å merke seg at a-ha faktisk har en nokså uvanlig avtale med Warner Music i Tyskland, som går ut på at Harket, Furuholmen og Waaktaar Savoy leverer en ferdig mastertape - uten at deres plateselskap kan blande seg inn underveis.

Warner Music kommer først inn i prosessen når det endelige låtutvalget skal gjøres.

Seks produsenter

Denne gang har a-ha satset på å bruke hele seks produsenter, med forskjellig nasjonalitet, alder og artistreferanser. Innspillingene har funnet sted i Oslo, London, Stockholm og New York.

- Det er uhyre sjeldent å spille inn et album på denne måten, fastslår britiske Ian Caple, som har produsert Suede, Stina Nordenstam og Tricky.

De andre a-ha-produsentene er radarparet Clive Langer og Alan Winstanley (Elvis Costello, Lloyd Cole), amerikaneren Stephen Hague (Peter Gabriel, Blur, New Order, Pet Shop Boys) og svenskene Tore Johanson og Martin Landqvist (A Camp, Cardigans, Kent).

- Det finnes fire melankolske og litt dystre sanger på albumet som jeg har produsert, røper Ian Caple på a-ha-hjemmesiden.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk