Hovedinnhold

a-ha til Sør-Amerika

...og den nye platen har fått en dato

DRAR SØROVER: I helgen mottok Morten Harket og Magne Furuholmen prisen for tidenes VGlistelåt - i mars starter de turnèvirksomheten igjen i Sør-Amerika sammen med a-has tredjemann, Paul Waaktaar-Savoy. Foto: Eivind Griffith Brænde/VG
DRAR SØROVER: I helgen mottok Morten Harket og Magne Furuholmen prisen for tidenes VGlistelåt - i mars starter de turnèvirksomheten igjen i Sør-Amerika sammen med a-has tredjemann, Paul Waaktaar-Savoy. Foto: Eivind Griffith Brænde/VG
(VG Nett) 19. juni blir det ny a-ha-plate, men allerede i mars starter de årets turne - i Sør-Amerika.

Denne saken handler om:

- Sør-Amerika og a-ha har et langvarig kjærlighetsforhold, men det har ikke alltid passet å dra dit. Nå passer det, sier a-ha-manager Harald Wiik om festivaljobben i Santiago, Chile - der blant andre også Blondie, Smashing Pumpkins og Rick Astley står på plakaten.

De skal også spille på konserter i Sao Paulo og Rio de Janeiro i Brasil helt i slutten av mars.

Ny plate

Wiik sier at dette blir tyvstarten på neste a-ha-periode som inkluderer turnèer også i andre deler av verden og ikke minst ny plate.

- Den står nå på planen med utgivelse 19. juni, men her må jeg ta forbehold, sier Harald Wiik, som bekrefter at det er flere produsenter inne i bildet på den nye a-ha-plata, men at det foreløpig er for tidlig å nevne navn.

VG Nett-leser:- De er nok norges største band gjennom tidene

- Det finnes masse stoff i flere versjoner, men de endelige er ennå ikke valgt ut, sier han om låtmaterialet.

Film-hit

Paul Waaktaar-Savoy, Magne Furuholmen og Morten Harket nyter for tiden også godt av oppmerksomheten rundt Danny Boyles kritikerroste film «Slumdog Millionaire». Her brukes nemlig a-ha-låten «The Sun Always Shines On TV» på filmtrailere, kino- og tv-reklame over hele verden.

- Utrolig artig at en så kul regissør som Danny Boyle og en så bra film bruker denne, sier Harald Wiik.

DATOENE:

25. mars - Sao Paolo, Brazil Credicard Hall
26. mars - Rio De Janeiro, Brazil Citibank Hall
28. mars - Santiago, Chile Movistar Arena (Pepsi Music Festival)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk