Hovedinnhold

A-ha sørger over Phil Everlys død

SØRGER OVER EVERLY: a-ha-gutta hentet mye inspirasjon fra Everly Brothers. Her er de på scenen på Ullevaal Stadion i 2010. Foto: Krister Sørbø, VG
SØRGER OVER EVERLY: a-ha-gutta hentet mye inspirasjon fra Everly Brothers. Her er de på scenen på Ullevaal Stadion i 2010. Foto: Krister Sørbø, VG
A-ha-guttene Magne Furuholmen, Morten Harket og Paul Waaktar sørger over vennen Phil Everly.

Denne saken handler om:

Den ene halvparten av det legendariske bandet Everly Brothers, som døde natt til lørdag.

- Vi var heldige nok i våre liv til å kjenne Phil Everly litt, og vi håper noen av hans tørre humor og generøsitet ar smittet over på oss alle. Hans søte stemme vil bli sårt savnet.

Det skriver a-ha på sine hjemmesider lørdag ettermiddag.

Hyllesten til Everly starter med tekstlinjen «I'll do my crying in the rain» kjent fra sangen med nesten samme navn.

A-ha fikk selv en stor hit med Everly Brothers-låten «Crying in the Rain» i 1990, låten lå 11 uker på VG-lista og nådde helt til toppen.

Bandet skriver at deres tanker går til Everlys nærmeste familie, og at de vil minnes musikeren med glede.

- En stor gren har falt, men sammen, eller fra hverandre, så har Everly Brothers bidratt til musikk som fortsetter å inspirere og fascinere nye generasjoner av musikkelskere over hele verden.

Familien er knust

Phil Everly ble 74 år gammel. Ifølge artistens kone Patti døde mannen av en lungesykdom som var resultat av et liv med sigarettrøyking.

- Han kjempet hardt og lenge. Vi er helt knust, sier Patti Everly til avisen Los Angeles Times.

På en a-ha fanside er det publisert et utdrag fra et intervju med Magne Furuholmen fra 2010.

- Vår manager Terry Slater spilte bass i Everly Brothers på 1960-tallet og var nær venn av Phil Everly. Han var også manager for dem ved deres comeback i Royal Albert Hall i 1984, hvor vi møtte Everly Brothers for første gang, sa Furuholmen til fansiden den gangen.

Julen etter, i 1985, ga Phil Everly en gave a-ha-guttene satte stor pris på:

DØDE I DAG: Phil Everly ble 74 år gammel. Foto: Wenn.com
DØDE I DAG: Phil Everly ble 74 år gammel. Foto: Wenn.com

- Han ga oss hver vår Everly brothers-gitar som var laget av det samme treet! Som store Beatles-fans, som hadde vokst oopp med og kjente til hvor innflytelsesrike Everly Brothers hadde vært for den tidlige Beatles-sounden, tenkte vi at det kunne være en fin gest å covre en av deres hits, fortalte Magne Furuholmen i et intervju i 2010.

Under sin avslutningskonseert i Oslo 4. desember 2010 spilte a-ha Everly Brothers-låten «Bowling Green» til ære for sin manager Terry Slater som var med-låtskriver på sangen i 1967.

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk