Hovedinnhold

a-ha med ny plate, film og turné

<p>PÅ'N IGJEN: F.v. Morten Harket, Paul Waaktaar-Savoy og Magne Furuholmen, her med bilder av seg selv fra 31 år siden.</p>

PÅ'N IGJEN: F.v. Morten Harket, Paul Waaktaar-Savoy og Magne Furuholmen, her med bilder av seg selv fra 31 år siden.

Foto: Helge Mikalsen, VG
a-ha har lagt planene for langt inn i 2018.  Og trioen har nye låter i bagasjen.

Denne saken handler om:

Ventetiden er over. a-ha kunngjorde nyheten kl 12 i dag. Trioen legger ut på veiene til sommeren, nærmere bestemt fra 26. til 30. juni, med en rekke akustiske intimkonserter. Disse skal filmes, og i november 2017 slippes det både livealbum og konsert-DVD.

Manager Harald Wiik sier til VG at det jobbes med location, men at han ikke kan gi noen opplysninger i skrivende stund om hvor junikonsertene skal arrangeres.

– Men det er sannsynlig at det blir i Norge. Fire forestillinger med svært begrenset kapasitet, forklarer han.

Til utlandet

Men de gir seg ikke med det. I januar og februar 2018 tar a-ha det samme showet med ut på en omfattende akustisk turné. Sammen med et håndplukket musikerensemble skal de besøke store konsertarenaer i en rekke tyske byer, Stuttgart, Frankfurt, Berlin, Hannover, Leipzig, München og Hamburg og Köln.

Wien i Østerrike og Zürich i Sveits står også på plakaten.

Fansen kan vente seg helt nye låter.

Husker du? Søt revansj

– Endelig

<p>SPENT: Morten Harket (57).</p>

SPENT: Morten Harket (57).

Foto: Andrea Gjestvang, VG

Morten Harket er henrykt over planene:

«Bandet samles endelig rundt akustiske liveopptak av et stort utvalg sanger. Spenningen i bandet akkurat nå, er til å ta og føle på. Vi hadde noen fantastiske øyeblikk med fansen under vår siste turné», sier Harket i kunngjøringen og slenger på en stor hyllest til trofaste tilhengere:

«Som et fjerde medlem av bandet vårt, har dere hatt en solid innflytelse på det vi nå har bestemt oss for. Jeg gleder meg veldig.»

Morten Harket var mobbeoffer: – Det var vonde år

Spennende døgn

Første klare tegnet på at trioen gjør seg klar til ny turné i 2017, kom i helgen:

«Packing lighter next time we hit the road», sto det å lese på a-has offisielle Facebook-side.

Den kryptiske beskjeden var ledsaget av et tredelt bilde av en gitar, en mikrofon og et piano. Og i går kom enda et tydelig hint – på Twitter:

«Beklager ventetiden, men det vil være verdt det», lød det fra gruppa, etterfulgt av et smiletegn.

Les også: Konturene av et nytt a-ha – for tredje gang

Kommentarfelt i sosiale medier har de siste døgnene røpet at ivrige fans fra alle verdenshjørner er klare til å ta imot Norges største pop-eksport gjennom tidene.

Det er ikke mer enn et drøyt halvår siden a-ha avsluttet sin omfattende «Cast In Steel»-turné i Bergen. Den startet i september 2015 med to bejublede konserter i Buenos Aires og Rio de Janeiro.

Les også: Kaos da a-ha ankom Buenos Aires

Dette er med andre ord intet nytt comeback for a-ha, snarere et nytt kapittel. I april i år mente Morten Harket seg kraftig feilsitert i et intervju med en sveitsisk avis som hevdet at Harket hadde åpnet for at «Cast In Steel»-turneen var slutten for a-ha.

Morten Harket om utseendet: – Som en dame med litt for store pupper

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk