Hovedinnhold

a-ha gir bort billettpenger til flytende sykehus

GAVMILDE: Paul Waaktaar-Savoy, Morten Harket og Magne Furuholmen i a-ha. Foto: Scanpix
GAVMILDE: Paul Waaktaar-Savoy, Morten Harket og Magne Furuholmen i a-ha. Foto: Scanpix
(VG Nett) - Dette er det minste vi kan gjøre, sier Morten Harket om støttekonsertene til inntekt for organisasjonen Mercy Ships.

Denne saken handler om:

TV 2 kunne i kveld melde at a-ha har bestemt å donere alle inntektene fra oktober-konsertene i Oslo Konserthus og Royal Albert Hall i London til den kristne hjelpeorganisasjonen Mercy Ships.

- Et tankekors

Morten Harket fortalte i 21-nyhetene på TV 2 at han ikke hadde hørt om organisasjonen før ganske nylig. Mercy Ships driver verdens største privateide sykehusskip, MS Africa Mercy, som har 400 leger, sykepleiere og annet helsepersonell om bord, som alle jobber helt gratis.

- Det er et tankekors at jeg ikke kjente til dette arbeidet. De plukker opp mennesker som ikke har mulighet til å delta i samfunnet i særlig grad, og så fikser de. Det er et imponerende arbeid, sier Harket om det flytende sykehuset som seiler fra havn til havn i Vest-Afrika og driver omfattende helsearbeid i fattige land som blant annet Sierra Leone og Liberia.

- Vi vil være med på å gjøre dette arbeidet mer kjent. Derfor vil vi holde støttekonserter. Det er det minste vi kan gjøre, forklarer Harket i TV-interjuet og legger til at det blir storstilt i form av kammerorkester med 30 medlemmer.

- Og det blir kjole og hvitt. Jeg skal ha kjole, og Pål og Magne skal ha hvitt, smiler a-ha-vokalisten.

Gavmilde

a-ha er kjent for å stille opp i en rekke veldedige sammenhenger, deriblant på støttekonsert for Haiti. Nylig donerte gruppa også fire millioner kroner til fire utvalgte nykommer-artister, deriblant Susanne Sundfør.

Gruppa kunngjorde i fjor høst at de legger opp. Supertrioen bestemte også å utvide avskjedsturneen med flere stadionkonserter i Norge. Hele turneen rundes av med tre show i Oslo Spektrum 2., 3. og 4. desember.

Konserten i Oslo Konserthus finner sted 4. oktober, og a-ha opptrer i Royal Albert Hall 8. oktober.

LESERNES BESTE A-HA-OPPLEVELSER

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Få underholdningsnyheter på Facebook

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk